Ekstra Bladet

Professor: Vær intime på en anden måde

-

Når evnen til sex er væk, findes der andre måder, man kan være intime på, siger overlæge og professor Michael Borre, der har behandlet Jan siden starten af hans sygdomsfor­løb.

– Vi har specialudd­annede sygeplejer­sker og sexologer, som også Jan er blevet tilbudt at tale med, hvis det manglende sexliv skulle vise sig problemati­sk. Der vil han kunne få nogle tips til, hvordan han tilfredsst­iller sin partner og sig selv på andre måder end ved regulær sex, siger han og tilføjer, at Jan endnu ikke har taget imod tilbuddet.

MICHAEL BORRE FORKLARER,

at der er stor forskel på, hvordan mænd reagerer efter en kemisk kastration.

– Mange tror, at man ikke kan leve videre som mand efter at være blevet kastreret. Nogle knækker psykisk og bliver deprimered­e, da vi jo har fjernet testostero­net, som mange forbinder med det at være mand. Men der er også nogle som Jan, der forbliver positive og forsøger at opretholde en normal hverdag.

Patienter, som står over for at skulle kastreres, får oftest valget mellem en kemisk kastration eller en operation, hvor en kirurg fjerner testiklern­e.

HER VÆLGER STØRSTEDEL­EN

den kemiske kastration, fordi den ikke nødvendigv­is er permanent, siger Michael Borre. Han påpeger, at dette vurderes i hvert enkelt tilfælde.

– Testostero­net fungerer nemlig som benzin på kræftcelle­rs motor, så i Jans tilfælde er han nødt til at fortsætte de halvårlige sprøjtebeh­andlinger resten af sit liv.

 ?? MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Testoronma­ngel kan have flere årsager, men et fælles træk er, at det går ud over sexlivet. Derfor taler meget få om det.
I FEBRUAR BLEV HAN RAMT
MODELFOTO: SHUTTERSTO­CK Testoronma­ngel kan have flere årsager, men et fælles træk er, at det går ud over sexlivet. Derfor taler meget få om det. I FEBRUAR BLEV HAN RAMT
 ?? PR- FOTO ?? – Der er stor forskel på, hvordan mænd reagerer efter kemisk kastration, siger overlæge og professor Michael Borre.
PR- FOTO – Der er stor forskel på, hvordan mænd reagerer efter kemisk kastration, siger overlæge og professor Michael Borre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark