Ekstra Bladet

Kinesisk MG kommer til Danmark

-

TEKST: MATHIAS GRAM

Den lille MG B med kaleche og trærat er en næsten selvskreve­t deltager ved sommerens store biltræf i Danmark.

De gamle, britiske sportsvogn­e har formået at opretholde deres popularite­t blandt danskerne, selv om MG- mærket har været ude i en årrække. Nu ser mærket dog ud til at vende tilbage til de danske veje, men det bliver efter alt at dømme uden hverken kaleche eller britisk fødested.

Bag navnet står nemlig Kinas største bilproduce­nt, Shanghai Automotive ( SAIC), og bilen, man vil sende på markedet i Danmark, bliver elbilen MG ZS EV.

Ifølge bilistorga­nisationen FDM håber Shanghai Automotive at kunne begynde salg af elbilen allerede næste år.

Bilredaktø­r: Mathias Gram

SAIC overtog konkursboe­t efter MG og Rover tilbage i 2005. Med til konkursboe­t hørte MG- navnet og mærkets fabrik i England, men al produktion foregår i dag i Shanghai.

HER HAR MAN

siden 2016 bygget MG ZS, der ikke må forveksles med MG’s tidligere familiebil af samme navn. Den kinesiske udgave er en kompakt SUV, der ifølge FDM kan sammenlign­es med en Volkswagen Tiguan i højde og drøjde.

Bilistorga­nisationen skriver, at modellen kan købes med benzinmoto­r i Kina, men at EU’s miljøkrav til nye biler hindrer disse varianter i at nå til Danmark.

I stedet får vi en elbil med et batteri på 44,5 kWh, der på MG’s britiske hjemmeside er opgivet til en rækkevidde på 163 miles ( 263 kilometer) efter WLTP- testmetode­n.

Layout: Trine Münster-Swendsen

Det er endnu ikke offentligg­jort, hvad modellen skal koste med et sæt danske nummerplad­er, men i Storbritan­nien bliver startprise­n 180.000 kroner. Det gælder dog kun for de første 1000 eksemplare­r og inkluderer et statstilsk­ud. Er man ikke blandt de første 1000, stiger prisen

200.000 kroner.

Det er dog ikke MG’s gamle hjemland, der får elbilen først. Ifølge FDM planlægger Shanghai Automotive at lancere MG ZS EV Holland og Norge inden årets udgang. i Storbritan­nien til i

 ?? FOTO: SAIC ?? MG- logoet ligner sig selv, selv om mærket har skiftet fabrikken England, ud med Shanghai.
FOTO: SAIC MG- logoet ligner sig selv, selv om mærket har skiftet fabrikken England, ud med Shanghai.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark