Ekstra Bladet

Familien sletter eftermæle: Musikken kan straffe ham

-

Under kunstnerna­vnet ’ Shmur’ udgav Abukar Ali inden sin død seks musiksingl­er og blev sidste år anerkendt i musikmagas­inet Soundvenue som et nyt håb på Aarhus’ rapscene.

Men i døden ser den spirende rappers eftermæle ud til at blive hvisket ud. Allerede kort efter nyheden om, at den 25- årige rapper var blevet dræbt af skud, begyndte hans musik og videoer at forsvinde fra internette­t.

Til de undrende fans lød budskabet, at rapsangene – med det ofte voldelige og kriminalit­etsforherl­igende indhold – blev slettet ’ efter familiens ønske’.

– Det er vigtigt for familien, at han ikke bliver husket for den musik, men i stedet for det menneske, han var, siger en ven til den dræbte, som ikke ønsker at stå frem med navn.

Ekstra Bladet møder vennen på gerningsst­edet ved Travbanen, hvor en lille gruppe af kammerater og familie er samlet for at mindes Akubar Ali. En uge efter drabet er stedet, hvor den 25- årige tog sit sidste åndedræt, overdynget med blomster og lys.

– Han var mere end musikken. Han var altid hjælpsom og smilende, siger en af de andre mænd, som er mødt op på gerningsst­edet. Sammen beder de en bøn for Akubar, inden de forlader stedet.

Vej ud af kriminalit­et

Netop religion har ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r haft stor indflydels­e på beslutning­en om at slette den unge rappers musiske livsværk. For teksterne er ifølge kilder tæt på familien ’ haram’ og kan derfor efter muslimsk tro straffe den nu dræbte i døden.

Mens en gruppe af vennerne fortæller, at musikken kun var en lille del af den nu dræbtes liv, understreg­er flere andre, at musikken betød meget for den 25- årige. Ekstra Bladet erfarer, at rapkarrier­en på mange måder var Abukar Alis vej ud af den kriminelle løbebane.

 ?? FOTO: RENÉ SHÜTZE ?? Dræbte Abukar Ali voksede op i den tidligere ghetto Rosenhøj og var kendt af politiet for småkrimina­litet.
FOTO: RENÉ SHÜTZE Dræbte Abukar Ali voksede op i den tidligere ghetto Rosenhøj og var kendt af politiet for småkrimina­litet.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Familie og venner mødtes på gerningsst­edet ved Aarhus Travbane for at mindes Abukar Ali en lille uge efter drabet.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Familie og venner mødtes på gerningsst­edet ved Aarhus Travbane for at mindes Abukar Ali en lille uge efter drabet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark