Ekstra Bladet

Skulle i retten efter sommerferi­en

-

Hvorfor Abukar Ali på så brutal vis skulle miste livet, og hvorfor han overhovede­t befandt sig på travbanen om aftenen 22. juli, er fortsat en gåde.

Sikkert er, at politiet betegner hændelsen som et opgør i den kriminelle underverde­n.

Den 25- årige dansksomal­ier, der forsøgte sig på den aarhusians­ke rapscene, var ifølge Ekstra Bladets research ikke kendt af myndighede­rne som en storkrimin­el gangster, men for mindre kriminalit­et. Barndommen brugte han i Rosenhøj- kvarteret, der i en årrække var på listen over danske ghettoer. Kvarteret dannede i 2017 ramme om en konflikt mellem unge i to boligområd­er. Konflikten gik dog i sig selv.

På trods af raptekster fyldt med referencer til hård kriminalit­et og vold fortæller kilder tæt på den 25- årige, at han særligt efter sit bryllup i 2019 havde et stort ønske at lægge en ungdom med kriminalit­et bag sig. Musikken var hans fremtid.

Stjal Audi

Fortiden var dog ikke et helt lukket kapitel. Efter sommerferi­en skulle han have mødt i Retten i Aarhus som tiltalt i en sag om brugstyver­i af en bil, forsøg på indbrud i en villa og tyveri fra en bil. Alle forhold stammer fra 2018.

Ifølge anklageskr­iftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, stjal Akubar Ali i efteråret 2018 en Audi A7 ved Edwin Rarhs Vej i Brabrand sammen med tre andre. De fire kammerater kørte rundt i bilen i næsten 12 timer, før politiet standsede dem i det centrale Aarhus.

To måneder senere forsøgte han ifølge anklageskr­iftet at lave indbrud i en villa, men måtte give op, da politiet blev kaldt til stedet. Samme aften smadrede han ifølge tiltalen en bilrude og stjal et Falck- og et benzinkort fra førersædet.

Musikken var hans fremtid

 ?? PRIVATFOTO ?? Abukar Ali blev begravet fredag eftermidda­g ved en privat ceremoni.
PRIVATFOTO Abukar Ali blev begravet fredag eftermidda­g ved en privat ceremoni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark