Ekstra Bladet

Lover forbedring­er

Ellen DeGeneres beskyldt for racisme og mobning

- Ritzau

Ellen DeGeneres’ talkshow er blevet undersøgt af selskabet bag efter anklager om et ’ giftigt arbejdsmil­jø’, og nu tager den 62- årige talkshow- vært Ellen DeGeneres bladet fra munden.

I en mail til sine medarbejde­re på showet ’ Ellen’ skriver DeGeneres, at arbejdsmil­jøet skal ændres.

Mailen kommer efter en intern undersøgel­se fra selskabet WarnerMedi­a, der producerer talkshowet.

I undersøgel­sen er der kommet klager frem om alt fra mobning til racisme.

Medarbejde­re er blevet fyret for at tage sygeorlov

Undersøgel­sen blev foretaget, efter at mediet Buzzfeed tidligere i juli bragte en række hårde anklager fra anonyme kilder, som påstår, at medarbejde­re er blevet fyret for at tage sygeorlov, og at andre er blevet udsat for racisme.

WarnerMedi­a skriver i en erklæring, at ’selvom ikke alle påstande er blevet bekræftet, er vi skuffede over, at undersøgel­sen peger på, at der er væsentlige mangler hos showets daglige ledelse’.

Var ikke meningen

Selskabet kommer ikke nærmere ind på, hvilke personaleæ­ndringer og foranstalt­ninger de vil gennemføre.

I sin mail til medarbejde­rne skriver Ellen DeGeneres, at det aldrig var hensigten at skabe et usundt arbejdsmil­jø.

’ Allerede første dag på vores show fortalte jeg alle, at ’ The Ellen DeGeneres Show’ ville være et sted med glæde – ingen ville nogensinde hæve deres stemme, og alle ville blive behandlet med respekt,’ skriver DeGeneres og tilføjer:

’ Naturligvi­s ændrede noget sig, og det er jeg skuffet over’, lyder det i mailen.

Det må stoppe

DeGeneres siger, at hun er glad for, at hendes produktion­shold tager hånd om problemet.

’ Jeg har også lært, at folk, der arbejder med mig og for mig, også taler på mine vegne og fejlagtigt repræsente­rer, hvem jeg er, og det bliver nødt til at stoppe,’ skriver DeGeneres i mailen.

 ?? FOTO: RICHARD SHOTWELL/ RITZAU SCANPIX ?? Talkshowet er i alt blevet sendt over 18 sæsoner. Det er blevet til i alt 2800 episoder, og det har modtaget et hav af Emmy- priser.
FOTO: RICHARD SHOTWELL/ RITZAU SCANPIX Talkshowet er i alt blevet sendt over 18 sæsoner. Det er blevet til i alt 2800 episoder, og det har modtaget et hav af Emmy- priser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark