Ekstra Bladet

YOUTU GÅET I Det er endnu ikke lykkedes for YouTub har YouTube fjernet danske kunstnere

- NANNA BAY MADSEN EMMA BUSK NICK STURM Det er svært at være konstrukti­v, når ens forhandlin­gspart stiller et ultimatum

Musik fra danske kunstnere som Medina, Kesi og Thomas Helmig kan fra og med fredag ikke længere afspilles på YouTube.

Det skyldes, at Google og Koda, som administre­rer rettighede­r for komponiste­r og sangskrive­re, endnu ikke er nået til enighed om en ny aftale om betaling til de danske musikere.

På et pressemøde fredag beklagede direktør for YouTube Music i Europa, Dan Chalmers, at situatione­n er gået i hårdknude.

– Det er en uheldig situation – især for kunstnere og brugere. Det er en situation, som ikke giver mig glæde.

Jeg er fokuseret på at løse situatione­n så hurtigt som muligt. Det handler om artisterne, musikerne, sangskrive­rne og fans i sidste ende. Vi vil gerne give dem oplevelsen tilbage så hurtigt som muligt, lød det fra Chalmers.

Langt fra hinanden

– Diskussion­erne mellem os og Koda har været i gang længe. Vi håbede, at vi kunne lave en aftale. Til tider bliver aftaler trukket til sidste øjeblik, og vi er langt fra hinanden, så vi har været nødt til at tage denne uheldige beslutning. Det er meget beklagelig­t, lød det fra YouTube- direktøren.

Fordi YouTube og Koda ikke er kommet til enighed, har YouTube fredag valgt at fjerne danske musikeres videoer på streamingt­jenesten.

– Vi respektere­r kunstnere og sangskrive­res rettighede­r, og vores licens udløber i dag ( fredag, red.). Derfor er vi begyndt at fjerne indhold. Det er meget ulykkeligt, sagde han og fortsatte:

Uforståend­e

– Indholdet bliver taget af, og vi håber, vi kan gå i dialog med Koda. Vi er klar 24/ 7, så

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark