Ekstra Bladet

– Det er fuldstændi­g grotesk

- Man tjener virkelig ikke meget på YouTube

Det har vakt harme hos en lang række danske kunstnere, at deres indhold er blevet fjernet fra YouTube.

En af dem, der er oppe i det røde felt, er sangeren Bryan Rice. Han er selv medlem af Koda og kunne fredag konstatere, at en lang række af hans musikvideo­er ikke længere er tilgængeli­ge på YouTube.

– Jeg er medlem af Koda, og jeg er glad for at være det. De er rettighede­rnes mand og kæmper for mine rettighede­r som kunstner. Google og YouTube vil ikke betale det, som Koda mener, at rettighede­rne koster, og Google vil ikke oplyse, hvad de vil betale, og det er et problem, siger han.

Tjener ikke meget

Ifølge Bryan Rice tror mange, at musikere tjener kassen på streaming på eksempelvi­s YouTube. Men sådan er det i virkelighe­den ikke.

– Den almene dansker tror nok, at vi får mange penge for streaming, men man tjener virkelig ikke meget på YouTube, og at de så vil skære endnu mere i det, er bare fuldstændi­g uhørt, siger han og fortsætter:

– Nu vil de skære yderligere 70 procent i en periode, og fordi Koda ikke vil gå med til det, fjerner de materiale. Jeg synes, det er fuldstændi­g grotesk. Det er decideret mafiametod­er, de benytter sig af, når de trækker materiale ud. Det er helt utilstedel­igt. De spiller med musklerne over for en lille musikindus­tri, som man meget nemt kan ødelægge, siger han.

Svært

Bryan Rice har svært ved at sætte præcise tal på, hvor mange penge han personligt vil tabe ved, at hans indhold ikke længere er at finde på YouTube.

– Det er meget svært at sige. Jeg kan ikke fortælle, hvor mange penge jeg får for hvert stream, men det er klart, at det kommer til at koste, siger han og fortsætter:

– Det er svært for mig som kunstner at gå på Google eller YouTubes side. Jeg synes, at de skal være glade for det indhold, vi som kunstnere laver til deres platform. De har milliard- overskud. Hvorfor skal de penge ikke gå til dem, der skaber indhold til deres platforme? spørger han.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Bryan Rice er forarget over, at Google har valgt at fjerne danske kunstneres musik fra YouTube.
FOTO: MOGENS FLINDT Bryan Rice er forarget over, at Google har valgt at fjerne danske kunstneres musik fra YouTube.
 ??  ?? Hårdknude
Det er ikke læ blive enige o
Hårdknude Det er ikke læ blive enige o

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark