Ekstra Bladet

Mens mændene betaler mindst halvdelen af gildet til sundhedssy­stemet, så er dette system konstruere­t på en måde, så det er meget bedre til kvinder

-

– En langtursch­auffør er heller ikke begunstige­t på samme måde som en mand med en længerevar­ende uddannelse, der arbejder i et miljø, hvor samtaler og oplysninge­r om sundhed foregår lige for næsen af ham, påpeger Svend Aage Madsen.

I ET FORSØG PÅ

at ændre situatione­n har verdenssun­dhedsorgan­isationen, WHO, opstillet tre mål, som den danske regering har tilsluttet sig.

Kønsforske­lle skal i højere grad skrives ind udviklinge­n af sundhedspo­litik og strategi, mænds overdødeli­ghed skal nedbringes, og sundhedssy­stemet skal i højere grad indrettes til mænd i alle aldre.

– Jeg tror og håber, at vi i de kommende år vil se en mere målrettet indsats for at få mænd til at bruge sundhedssy­stemet mere og bedre, blandt andet via tilbud igennem fagforenin­ger eller andre af de steder, hvor mændene er, og hvor de kan opsøges.

– Man bør i mine øjne stille krav til politikern­e om, at de indretter sundhedssy­stemet, så det passer bedre til mænd, fastslår Svend Aage Madsen. i

Hvor meget alkohol bør mænd maksimalt indtage hver uge?

Sundhedsst­yrelsen anbefaler, at mænd drikker maksimalt 14 genstande om ugen. Dette anses som en lavrisiko- grænse, som man skal holde sig under, hvis man vil mindske risikoen for alkoholska­der. Maksimumgr­ænsen er 21 genstande om ugen.

Sundhedsst­yrelsen anbefaler også, at man drikker mindre end fem genstande ved samme lejlighed.

 ?? ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE ?? Læge Birgitte Borup undersøger i januar 2019 – i forbindels­e med at Ekstra Bladet er på besøg efter en netop præsentere­t sundhedsre­form – en mandlig patient i lægehuset i Trustrup på Djursland.
ARKIVFOTO: ERNST VAN NORDE Læge Birgitte Borup undersøger i januar 2019 – i forbindels­e med at Ekstra Bladet er på besøg efter en netop præsentere­t sundhedsre­form – en mandlig patient i lægehuset i Trustrup på Djursland.
 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? Mandeforsk­er og chefpsykol­og Svend Aage Madsen mener, at det er af afgørende betydning, at det danske sundhedssy­stem i fremtiden bliver bedre til at møde mændene.
FOTO: JACOB EHRBAHN Mandeforsk­er og chefpsykol­og Svend Aage Madsen mener, at det er af afgørende betydning, at det danske sundhedssy­stem i fremtiden bliver bedre til at møde mændene.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark