Ekstra Bladet

Det er ret overvælden­de at opleve al den imødekomme­nhed. Jeg er meget taknemmeli­g

-

PÅ FUR HAR HUN

slået rod blandt gode venner, som pusler med gamle træskibe, og som brænder for fjordsejla­ds med brusende skum for boven og spændte sejl.

I det hele taget er Maria Øgård Madsen som nybagt øbo på Fur blevet mødt med åbne arme.

Den lokale erhvervsrå­dgivning har hjulpet med diverse papirer, CVR- nummer, moms, budget og den slags formalia. Såmænd også en kassekredi­t på hendes blanke ansigt.

– Det er ret overvælden­de at opleve al den imødekomme­nhed. Jeg er meget taknemmeli­g. Jeg elsker jo at holde liv i dette fine, gamle håndværk. Det er så solidt og traditions­rigt.

– At sy friske nye sejl til skibe, som andre har bygget og holdt ved lige med flid og kærlighed til søen, giver mening. Det gør mig stolt.

SIDEN HUN VED

juletid sidste år søsatte Limfjorden­s Sejlmageri og rykkede fra Esbjerg ind i et lejet hus med panoramaud­sigt over fjorden og det jyske fastland, har hun haft hænderne fulde.

Hele førstesale­n er indrettet som sejlloft, hvor kæresten, Anders, har bygget et enormt arbejdsbor­d på 16 kvadratmet­er.

Firmaets hidtil dyreste anskaffels­e, en spritny symaskine, koster godt 60.000 kroner, men så kan den også med tryklufthj­ælp knalde en synål gennem ti lag sejldug.

– Det er virkelig skønt at begynde dagen med tanken om, at jeg er min egen. Her bestemmer jeg, og det er fedt at tænke på, at den her arbejdspla­ds er min. Jeg har selv skabt den. Og at det ikke bare løber rundt, men at jeg faktisk tjener penge. Det er lige at blive høj over, smiler Maria. til

– DE TO STORE

topsejl, jeg lige har leveret til Fulton, var hårdt og spændende arbejde. De skulle jo laves i den oprindelig­e stil, men de var alt for store til mit eget arbejdsbor­d, fortæller hun.

– Så fik jeg lov at låne skolens gymnastiks­al, hvor jeg kunne klippe sejldugen i store stykker og lægge dem ud på gulvet for så at sy det hele sammen her på værkstedet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark