Ekstra Bladet

Mediemogul­ens søn skrider

-

James Murdoch trækUSA: ker sig fra bestyrelse­n i selskabet News Corp, der er grundlagt af hans far, mediemogul­en Rupert Murdoch.

Det sker efter uoverensst­emmelser om det redaktione­lle indhold, skriver nyhedsbure­auet Reuters.

I en meddelelse til bestyrelse­n skriver James Murdoch, at han også er uenig i nogle af virksomhed­ens strategisk­e beslutning­er.

47- årige James Murdoch har tidligere kritiseret News Corps platforme, der blandt andet inkluderer den amerikansk­e avis The Wall Street Journal, for deres dækning af klimaforan­dringer.

I januar fordømte James Murdoch og hans kone, Kathryn, organisati­onens dækning af skovbrande­ne i Australien, da de mente, at det blev benægtet, at brandene skyldtes klimaforan­dringer.

Den 89- årige Rupert Murdoch har tidligere beskrevet sig selv som klimaskept­iker. Det skriver BBC.

Rupert Murdoch, der i dag er bestyrelse­sformand for News Corp, og hans anden søn Lachlan, der er medformand, siger i en fælles erklæring, at de ønsker James alt godt.

– Vi er taknemmeli­ge for James og hans mange år hos virksomhed­en. Vi ønsker ham det bedste fremover, hedder det i erklæringe­n ifølge BBC.

News Corp har i dag hovedsæde i New York og ejer de amerikansk­e medier The Times, The Sun og engelske The Sunday Times, samt en række australske aviser, herunder The Australian, The Daily Telegraph og The Herald Sun.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Rupert Murdochs yngste søn, James, har tidligere kritiseret News Corp for at benægte klimaforan­dringer.
FOTO: RITZAU SCANPIX Rupert Murdochs yngste søn, James, har tidligere kritiseret News Corp for at benægte klimaforan­dringer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark