Ekstra Bladet

Politichef sur over overfald

- ruus@ eb.dk

Ahmad Walid Rashidi har sendt breve til Grækenland­s præsident, Katerina Sakellarop­oulou, og premiermin­ister Kyriakos Mitsotakis og har sat statsoverh­ovedernes netværk i bevægelse.

– Deres assistente­r er vendt tilbage, og de fortæller, at de overvejer at mødes med mig, siger Ahmad Walid Rashidi.

Ikke godt nok

Det er også ifølge danskeren selv lykkedes at få storbyens øverste politichef, General Police Officer Georgos Giannanis, i tale.

– Han har lovet, at han nu vil sætte en intern undersøgel­se i gang af de politifolk, der har haft noget med sagen at gøre.

– Han var sur, og erkendte over for mig, at politiarbe­jdet i den her sag ikke har været godt nok, siger Ahmad Walid Rashidi.

Politiet meldte i første omgang tilbage til danskeren, at der ikke var grundlag for at indlede en efterforsk­ning, selvom der efter Ahmads opfattelse var mange øjenvidner til stede, da syv til ti dørmandsty­per overfaldt ham og to kammerater foran natklubben KimZu og angiveligt råbte racistiske skældsord.

Betændt situation

– Jeg forstår godt, hvad der ligger bag det her. Der er jo en meget betændt situation i Grækenland med mange flygtninge, en enorm polariseri­ng og en hårdt belastet økonomi.

– Det er i den grad et land, der går den forkerte vej, forklarer Ahmad Walid Rashidi.

Den ihærdige studerende afviser, at der især skulle være tale om en personlig kampagne. Han håber, at hans eksempel i allerbedst­e fald kan hjælpe med til at rykke ved diskrimina­tion i politiet.

– Der er racisme alle vegne og det bliver værre og værre. Retfærdigh­ed har jeg ikke opnået, men jeg har fået anerkendt, at politiet ikke har gjort det godt nok.

Ahmad har planer om at blive i Grækenland, indtil han har dokumenter­et sikkerhed for, at græsk politi efterforsk­er overfaldet og går efter at rejse sigtelser i hans sag.

Han har lovet, at han nu vil sætte en intern undersøgel­se i gang

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark