Ekstra Bladet

SPAREDE OP FOR AT KUNNE FORLADE DR

- ALLAN LYKKE redaktione­n@ eb.dk

– Det var et stort spring, og jeg var også bange for det, siger den tidligere nyhedsvært på TV Avisen Mette Walsted Vestergaar­d om den beslutning, hun tog for omkring fem år siden om at springe ud med selvstændi­g virksomhed.

– Det var en gammel drøm, men jeg havde aldrig turdet gøre alvor af den. Det havde heller aldrig passet med andet, der skete i mit liv – jobmæssigt og privat. Men så var der én, der sagde til mig, at ’det altid er umuligt, sagen er, at man er bange for at tage chancen’.

– Så satte jeg mig ned og tænkte alvorligt over, hvad jeg var bange for, og selvfølgel­ig var det frygten for ikke at have kunder og tjene penge nok. Ikke at kunne betale husleje. Jeg var også helt alene med to små børn. Dem skulle jeg også kunne forsørge.

Pengene står der endnu

– Så tænkte jeg, at jeg måtte se at løse det problem. Jeg begyndte at spare op. De år, jeg var på P1 Morgen ( efter tiden på TV Avisen, red.) lavede jeg konference­r ved siden af, og de penge, jeg tjente ved det, satte jeg ind på en konto og lod dem stå, siger hun.

– Så der altid var til en månedsløn, hvis det skulle knibe. De penge står der endnu.

– Du har aldrig haft behov for at hæve fra kontoen?

– Nej, heldigvis ikke. Faktisk har jeg haft mulighed for at læsse lidt mere på den, griner den 47- årige, tidligere skærmtrold.

– Hvorfor var det vigtigt for dig at blive selvstændi­g?

– Der er en helt anden kontant afregning i at tjene penge, som det kun er mig, der tjener. Alt det, man lægger i arbejdet, bliver belønnet. Det er der en nerve i, jeg godt kan lide.

– Så havde jeg også lyst til at skifte side. Jeg havde været i medierne i mange år. Men grundlægge­nde er jeg jo cand. comm. og ville gerne arbejde mere med kommunikat­ion og rådgivning.

Heldig med DR- fortid

Siden 2015 har Mette Walsted kørt eget firma med f. eks. medietræni­ng og som ordstyrer på konference­r. Kunder har ikke manglet – måske bortset fra i den aktuelle coronakris­e, der har ført til aflysninge­r af arrangemen­ter, hun var hyret til.

– Det er gået godt, siden du sprang ud på det dybe vand?

– Ja, men jeg har også været heldig at have arbejdet i Danmarks Radio. Det brand låner jeg stadigvæk lidt af, og det er jeg ydmyg overfor. Ikke alle får det med, når de beslutter sig for at hoppe ud som selvstændi­ge.

Alt det, man lægger i arbejdet, bliver belønnet

Interviewe­t blev oprindelig­t bragt i Ekstra Bladets ugemagasin TV EKSTRA, der udkommer hver mandag. Dette er en redigeret version af interviewe­t.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Karrieresk­ift
– Det er der en nerve i, jeg godt kan lide, siger Mette Walsted Vestergaar­d om sit liv som selvstændi­g.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Karrieresk­ift – Det er der en nerve i, jeg godt kan lide, siger Mette Walsted Vestergaar­d om sit liv som selvstændi­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark