Ekstra Bladet

Pludselig fra nul til fem mio. i overskud

-

I mange år stod det meget stille til for det lille byggefirma ER fra København. Der var ikke den store aktivitet, og regnskabet gik hvert år i nul.

Men da en ny direktør pludselig blev indsat i 2014, kunne han året efter præsentere et imponerend­e overskud på 4,6 mio. kr.. Samtidig var der nu aktiver for 7,5 mio. kr.

Direktøren havde i forbindels­e med det flotte regnskab valgt ikke at have en revisor til at kontroller­e tallene.

Nogle måneder efter blev firmaet pludseligt taget under tvangsoplø­sning, da Erhvervsst­yrelsen ikke kunne få fat i den nye direktør på firmaets adresse.

Stemplet som falsum

Trods de imponerend­e væksttal udviklede det sig hurtigt til en reel konkurs. Kurator kunne fastslå, at der ikke var nogen penge. Samtidig var der mistanke om svindel, fremgår det af hans afsluttend­e redegørels­e for boet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Her skriver han bl. a., at den imponerend­e årsrapport ’ er et falsum udarbejdet alene for kunne indkøbe varer på kredit uden intention om at betale herfor’.

Kreditorer­ne var i den forbindels­e blevet snydt for ca. 850.000 kr. mens gælden til Skat var på 1,5 mio. kr. Både aktiver og bogføring var pist væk, og kurator endte med at indstille direktøren til konkurskar­antæne og anmelde sagen til politiet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktøren.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? I retten på Frederiksb­erg er en 47-årig litauisk kvinde netop dømt fire års fængsel for at have forsøgt at hvidvaske 166 mio. kr. Fire selskaber var involveret, og de har alle fravalgt revision.
FOTO: MOGENS FLINDT I retten på Frederiksb­erg er en 47-årig litauisk kvinde netop dømt fire års fængsel for at have forsøgt at hvidvaske 166 mio. kr. Fire selskaber var involveret, og de har alle fravalgt revision.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark