Ekstra Bladet

REVISIONSP­LIGT VIRKER MOD PLAT

Per Ulrich Karpf har været bedemand for masser af tvivlsomme virksomhed­er uden revision

- MICHAEL BO MORTENSEN mbom@ eb.dk

– Klart størstedel­en af dem der begår hvidvask, kreditbedr­ageri og anden form for svindel bruger ikke nogen revision.

Sådan lyder det fra den kendte storsvindl­er Per Ulrich Karpf, der er dømt for økonomisk kriminalit­et flere gange.

Karpf fik sin første dom i 2006 for skatte- og momsunddra­gelse, og senest blev han idømt fem års fængsel for bedrageri i 2014.

Jeg har haft et hav af selskaber, som folk gerne ville af med

Han har dermed både oplevet tiden med og uden revisionsp­ligt og er ikke i tvivl om, at der ville være mindre svindel, hvis revisionsp­ligten blev genindført.

– Jeg ved, at det ville virke, siger han.

Nul- regnskaber

Mod betaling har han ageret bedemandsf­irma og afviklet masser af tvivlsomme virksomhed­er, der havde fravalgt revision.

– Jeg har haft et hav af selskaber, som folk gerne ville af med. Nogle gange har der på papiret været stor aktivitet i firmaet, men så har der ikke været det rigtig alligevel. Andre gange har det været selskaber, hvor det ikke har lignet, at der var den store aktivitet, men det har der så været alligevel. Og så er Skat kommet efterfølge­nde, siger han og forklarer videre om formålet med svindlen:

– Det er meget enkelt. Hvis du skal et bruge et selskab til at platte i via kredit og lån osv. så skal du have nogle gode regnskaber at fremvise, men hvis du skal undgå myndighede­rnes opmærksomh­ed, så er det jo bare nul- regnskaber, du skal lave.

 ?? FOTO: LINDA JOHANDEN ?? Fed fidus
Ifølge storsvindl­eren Per Ulrich Karpf benytter kriminelle sig i høj grad af muligheden for at fravælge revision.
FOTO: LINDA JOHANDEN Fed fidus Ifølge storsvindl­eren Per Ulrich Karpf benytter kriminelle sig i høj grad af muligheden for at fravælge revision.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark