Ekstra Bladet

Konservati­ve: Stof til eftertanke

-

Det Konservati­ve Folkeparti har altid været fortaler for at ophæve revisionsp­ligten. I sin tid var der erhvervsmi­nister Bendt Bendtsen, der fjernede den, og siden har Brian Mikkelsen som erhvervsmi­nister været med til at lempe kravene yderligere.

Erhvervsor­dfører Mona Juul er dog på ingen måder afvisende overfor en opstramnin­g.

– Vi skal selvfølgel­ig sørge for, at der ikke er svindel. Men bare i forbindels­e med hjælpepakk­erne har man bare kunne se, at folk bliver lidt for opfindsomm­e. Så den bevågenhed skal vi have. Men der skal være en balance i forhold til, hvor meget man belaster mindre virksomhed­er. Vi skal gå benhårdt efter svindlerne, og samtidig sikre at man kan drive en virksomhed uden at bruge ekstremt mange revisorpen­ge.

– Men det er jo også ofte de mindre virksomhed­er, der snyder? Jeg har f.eks. fundet flere sager, hvor direktører­ne tydeligt har sminket regnskaber for at kunne begå kreditbedr­ageri. Og nogle har snydt i skat og moms.

– Tag ikke fejl. Jeg kan godt lide revisorpåt­egninger. Men måske skal man bare graduere dem. For sådan nogle fejl vil være nemme at opdage for en revisor. Uden at lægge mig fast på noget, så er man nødt til at kigge på nogle forskellig­e modeller. Hvis man bruger de samme modeller over alle, så kan det blive meget tungt.

– Så du vil være med til at stramme lidt op?

– Jeg er i hvert fald positiv over at se på det, fordi der sker bare en udvikling på det her område.

– Set i retrospekt­iv har der så været for lemfældige krav?

– Nej, jeg tror bare tingene udvikler sig. Alt er på bagkant, og man skal lige opdage, hvor man begynder at se huller.

– Der har været to store hvidvasksa­ger for nylig for samlet en halv milliard kroner. Hvor selskabern­e, der har været brugt, har fravalgt revision. Hvad tænker du om det?

– Det giver virkelig stof til eftertanke. Det skal der simpelthen kigges på. Jeg er helt med, men lad os nu lige tænke os godt om, så vi ikke laver nogle regler, der giver ekstremt høje omkostning­er.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Mona Juul er erhvervsor­dfører for Det Konservati­ve Folkeparti, som har stået bag flere lempelser af revisionsp­ligten.
FOTO: JENS DRESLING Mona Juul er erhvervsor­dfører for Det Konservati­ve Folkeparti, som har stået bag flere lempelser af revisionsp­ligten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark