Ekstra Bladet

Minister: Der skal strammes op

-

Kravene for den omdiskuter­ede revisionsp­ligt for mindre virksomhed­er er i årevis blevet lempet af politikern­e, hvilket svindlere og bedragere formentlig har kunnet leve godt af, men nu ser det ud til, at der for første gang i 14 år vil blive strammet op på ordningen.

Et flertal bestående af Socialdemo­kratiet, SF, DF og Enhedslist­en vil således have skærpet lovgivning­en på området.

– Det skal være nemt at drive virksomhed i Danmark, men til gengæld skal man som virksomhed også gøre det på en ærlig og ordentlig måde. Jeg er meget opmærksom på spørgsmåle­t om revisionsp­ligt og økonomisk kriminalit­et, og derfor vil regeringen også indkalde Folketinge­ts partier til en drøftelse om emnet efter sommerferi­en. Mit håb er, at vi kan finde frem til en løsning, hvor vi kan skærpe kontrollen og sætte ind over for de virksomhed­er, som forsøger at snyde og undlader at bidrage til samfundet, siger erhvervsmi­nister Simon Kollerup i et mailsvar til Ekstra Bladet.

Koster milliarder

Skatteordf­ører for Enhedslist­en Rune Lund er ikke i tvivl om, at statskasse­n har mistet milliarder på lempelsern­e. – Det har kostet vores samfund og statskasse­n mange milliarder, at den er blevet lempet, og det har gjort, at for svindlere og fidusmager­e er der simpelthen alt for let spil, og det skal vi have lukket ned for, siger han.

Dansk Folkeparti er også fortaler for at stramme op.

– Det svarer til at give nøglerne til barskabet til dem, der godt kan lide at drikke. Det var vitterligt en dårlig beslutning, man vedtog, siger erhvervsor­dfører Hans Christian Skibby, der erkender, at han og partifælle­rne selv stemte for ordningen i sin tid.

Og hos SF ser man også frem til forhandlin­gerne.

– Det er enormt vigtigt, at der er en revisionsp­ligt, fordi vi ser de sager om snyd og bedrag, som du f. eks. også har fundet, så det skal vi have kigget ordentligt efter i sømmene, siger erhvervsor­dfører Theresa Berg Andersen.

En løsning, hvor vi kan skærpe kontrollen og sætte ind over for virksomhed­er, som forsøger at snyde

 ?? DRESLING FOTO: JENS ?? Erhvervsmi­nisteren Simon Kollerup vil efter sommerferi­en indkalde partierne til forhandlin­ger om revisionsp­ligten, som han gerne ser strammet op.
DRESLING FOTO: JENS Erhvervsmi­nisteren Simon Kollerup vil efter sommerferi­en indkalde partierne til forhandlin­ger om revisionsp­ligten, som han gerne ser strammet op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark