Ekstra Bladet

S T E D N I S U T R Å R E G N O K

Arsenal vandt FA Cup’en for syvende gang siden 2000 og undgår første sæson i 25 år uden europæisk fodbold

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

0-1 Pulisic ( 5.)

1-1 Aubameyang ( 28. str.)

2-1 Aubameyang ( 67.) ----------------------------

– Vi er spændte, for vi ved, at vi kan redde vores sæson med et trofæ.

Med en ottendepla­ds i Premier League og et tidligt exit i Europa League til Olympiakos havde Arsenal for første gang siden 1994/ 1995 ikke sikret sig en plads i europæisk fodbold via ligaen, men FA Cup’en er bare London- klubbens yndlingstu­rnering. De har nu vundet FA Cup’en 14 gange i alt og syv gange siden 2000, hvilket begge er flest af alle.

Lørdag på et mennesketo­mt Wembley blev det finale- sejr på 2- 1 over Chelsea i en kamp, hvor PierreEmer­ick Aubameyang blev den helt store machvinder med to scoringer.

2- 1- målet var en genialitet, hvor han fuldstændi­g plantede Kurt Zouma med lækre driblinger og chippede bolden i nettet.

God kamp af AC

Samtidig lå danske Andreas Christense­n og ømmede sig gevaldigt efter en herretackl­ing længere oppe på banen.

Danskeren spillede en fin kamp efter at være kommet på banen 10 minutter før pausen, da en uheldig César Azpilicuet­a måtte gå skadet ud.

Spanieren så også skidt ud ved Aubameyang­s første mål, hvor han rev den gabonesisk­e angriber ned i feltet og var heldig at undgå rødt kort.

Aubameyang udnyttede selv straffespa­rket og udlignede dermed den føring som Christian Pulisic tidligt gav Chelsea.

Direkte i gruppespil

Generelt havde Arsenal stor ære af kampen og lignede et hold, der er bedre end Englands nummer otte.

Chelsea derimod lignede et hold, der har brugt lidt for mange kræfter på at sikre pladsen i top- fire og en plads i Champions League.

Med sejren går Arsenal nu direkte i gruppespil­let i Europa League, mens Tottenham må igennem kvalifikat­ionsrunder og Wolverhamp­ton ikke kommer i Europa.

Arsenal bliver som

FA

Cup- vinder nu også deltager i den næste kamp i engelsk fodbold, når Community Shield- finalen mod Liverpool spilles på Wembley