Ekstra Bladet

NY TILGANG

Når bilen kun er til en plads nede bagved, gælder det om for Kevin Magnussen at finde sin motivation andre steder

- JONAS HÜTTEL

Tre forskellig­e baner inde i sæsonen er billedet det samme. Kvalifikat­ioner bliver alle med Ferrari- motors akilleshæl i denne sammenpres­sede sæson, efter fordelen fra den hurtigste motorindst­illing forduftede med et skærpet teknisk reglement.

Se bare på sammenlign­ingen med tiderne fra samme bane i fjor.

Ferrari sakker bagud på powerbanen Silverston­e, mens Mercedes- holdene dominerer, som var det 2014.

Er som pole

I praksis kører Kevin Magnussen tidtagning mod sin teamkammer­at, de Ferrari- drevne Alfa Romeo plus Nicholas Latifi, som hverken har erfaring eller talent til at få det samme ud af sin Williams som George Russell.

Lørdag kørte Haas’ dansker en nærmest fejlfri kvalifikat­ion. Alligevel var han kun 16. hurtigst, men starter lidt længere fremme som nummer 14 grundet straffe til Daniil Kvyat og George Russell.

– Jeg tror nærmest, at P16 er vores pole- position. Der er ingen måde, vi kan køre meget hurtigere med den her bil og nå 15. pladsen – i hvert fald på denne bane, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

– Vi gjorde alt, hvad vi kunne i dag. Mere kunne vi ikke håbe på.

Uden opgraderin­ger på vej og med en uvis fremtid for hele teamet gælder det om at sætte sig andre mål end bare i 2018, hvor Haas var hyppige gæster i top ti.

Ændret mentalitet

– Altså jeg har ikke lyst til at slutte 16’ er i tidtagning­en; jeg vil vinde, og sådan har min mentalitet været, siden jeg var barn.

– Men i Formel 1 er du nødt til at ændre den mentalitet en smule, for hvis du ikke sidder i en vinderbil, hjælper den dig ikke. Det er ganske enkelt ikke muligt at vinde i en bil, som ikke er god nok.

– Jeg kan finde motivation i de små detaljer om at gøre alt rigtigt og se på det større billede. Når jeg tager fra en løbsweeken­d, ser jeg altid i detaljen på, hvad jeg kunne gøre bedre. Nogle gange rammer vi næsten rigtigt, og jeg kan glæde mig over, at vi fik det næsten maksimale ud af bilen.

Drømmen lever

– Men drømmen om at vinde løb i Formel 1 er der stadig, og lige nu kan jeg kun forsøge at gøre mit bedste, hver gang jeg sætter mig i bilen, siger Magnussen.

Som flere andre led Haas under fredagens hedebølge. Til løbet bliver det noget køligere, hvilket teamet krydser fingre for, gør bilen hurtigere. Teamchef Günther Steiner håber på et lignende resultat som for to uger siden, hvor Kevin Magnussen overrasken­de kørte sig i top ti.

– Jeg er ikke rigtig glad for resultatet, men det er ikke uventet efter træningern­e her. Det er bare så svært for os at komme ud af Q1. Det er, hvor vi er nu. Vi skal bare igennem det, siger han.

– Vi prøver at finde fart i løbstrimme­t, som vi gjorde i Ungarn, og forhåbentl­ig kan vi få noget ud af det, konstatere­r Haas- chefen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark