Ekstra Bladet

REN OVERLEVELS­E

-

Mens Formel 1- holdene var hjemsendt, handlede Günther Steiners hverdag om Haasteamet­s overlevels­e på sigt, og det er stadig, hvad den handler trods den sportsligt udfordrede start på sæsonen.

Selv om konkurrent­er i bunden som Alfa Romeo på Silverston­e introducer­ede nye aerodynami­ske dele, der tilsynelad­ende virker efter hensigten, kommer det samme ikke til at ske hos Haas.

Lige nu arbejder ingen hos underlever­andøren Dallara på udviklinge­n af årets VF- 20’ er.

Komplicere­t situation

Med udsigt til markant lavere indtægter fra de færre løb for lukkede døre bliver der heller ikke råd.

2020 handler om ren overlevels­e, fastslår Haas- teamchef

Günther ne.

– Som det ser ud nu, planlægger vi ingen opgraderin­ger eller større opgraderin­ger til den nærmeste fremtid, fordi vi var lukket ned i ret lang tid, og vi har ikke de samme ressourcer som de store hold til at kunne reagere.

Steiner på

Silversto

Situatione­n bliver komplicere­t af, at samarbejds­partneren Ferrari er i problemer. En ting er den dårligere motor, men heller ikke aerodynami­sk er SF1000’ eren en vinder.

Da Haas køber mange dele af Ferrari, dikterer det meget af den retning, som Haas skal udvikle sin egen aerodynami­k i.

Aldrig rart

Fordi disse biler fortsætter til næste sæson, forventer Ferrari ikke at kunne vinde igen før 2022. Det indrømmede bestyrelse­sformanden John Elkann i et interview med Gazzetta dello Sport, hvilket ikke kommer bag på Günther Steiner.

– Jeg kender vores egen situation, jeg kan se deres, og hvad de foretager sig, så jeg blev ikke særlig overrasket over udtalelsen fra Hr. Elkann. Naturligvi­s er det aldrig rart, når man får at vide, at det bliver svært, men indrømmels­e og hårdt arbejde er den bedste vej frem.

– Men ingen overraskel­ser over hans udtalelser, for de har helt sikkert analyseret de første tre løb, og han sagde bare tingene, som de er.

Ingen mirakler

Især under kvalifikat­ion er Ferrari- motoren markant svagere sammenlign­et med i fjor, men der kommer ingen mirakler fra den front. Kun ændringer, som har med driftsikke­rhed at gøre, er tilladte.

I kulissen kæmper italienern­e for at få motoren tilbage på ret kurs til 2021, hvor der igen må arbejdes med ydelsen.

Næste år og i 2022 er færre ændringer tilladte, før motorudvik­lingen fryses i 2023- 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark