Ekstra Bladet

FIFA- præsidente­n burde suspendere­s

-

FIFA’s præsident, Gianni EGENTLIG BURDE

Infantino, være suspendere­t. I hvert fald hvis man følger den normale procedure hos FIFA.

Torsdag rejste en særlig anklager en straffesag mod ham i Schweiz, hvor han nu optræder med en sigtes rettighede­r. Når den slags er sket tidligere for ledende FIFA- folk, har organisati­onens etiske komite straks trådt til med en suspension.

for Sepp Blatter i 2015, hvor han DET SKETE som FIFA- præsident blev sigtet for en ulovlig pengeoverf­ørelse til Michel Platini. Her blev Blatter straks suspendere­t i 90 dage af den etiske komite. Senere blev han af samme komite udelukket fra al fodbold i otte år.

En tilsvarend­e sag er fra 2018, hvor et medlem af FIFA’s etiske komite, Sundra Rajoo fra Malaysia, blev efterforsk­et i en korruption­ssag i sit hjemland. Han blev straks suspendere­t fra FIFA.

gælder åbenbart andre regler for MEN DER

Infantino, som i øvrigt selv har udpeget de personer i FIFA’s etiske komite, som har magten til at suspendere ham.

I Schweiz er Infantino anklaget for at have holdt en række hemmelige møder med statsankla­ger Michael Lauber, som siden 2015 har haft ansvaret for de mange FIFAsager, uden at have gjort noget ved tingene. Den særlige anklager, Stefan Keller, finder, at der er grund til at antage, at der har fundet kriminelle handlinger sted.

alvorlige sager, men indtil videre DET ER bliver Infantino blot siddende på sin post. At Sepp Blatter fredag gjorde FIFA opmærksom på at Infantino burde suspendere­s, gjorde intet indtryk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark