Ekstra Bladet

Ulovligt overvåget

Fie Laursen har faet snaget i sin sygejourna­l

- EMMA BUSK NANNA BAY MADSEN eb@ eb.dk; nbm@ eb.dk

Op til flere gange har en sygeplejer­ske fra Bispebjerg Hospital i København været inde og lure på blogger og influencer Fie Laursens elektronis­ke patientjou­rnal – og det er ulovligt.

Her har sygeplejer­sken kunnet snage i Fie Laursens personføls­omme oplysninge­r – heriblandt oplysninge­r om indlæggels­er både på den åbne og lukkede psykiatris­ke afdeling.

24- årige Fie Laursen er dermed én blandt flere kendte danskere og politikere, der i disse dage får besked om, at de uberettige­t har fået afluret deres patientjou­rnaler, og at sagen er anmeldt til politiet og Datatilsyn­et.

Hun havde hørt om sagen i medierne og tjekkede derfor sin e- boks, da hun var hjemme hos sine forældre forleden. Her fandt hun brevet fra Region Hovedstade­n.

– Jeg læste beskeden igennem og fik bare kuldegysni­nger, og vi sad bare med brækfornem­melser og tænkte ’ føj, hvad er det, hun har brugt mine journaler til? Hvad er det præcist, hun har læst?’, spørger Fie Laursen.

Af brevet fra Region Hovedstade­n fremgår det, at der er blevet foretaget flere opslag i Fie Laursens patientjou­rnal i april 2018.

Fie Laursen ved ikke, hvilke oplysninge­r sygeplejer­sken har læst om hende, men hun fortæller, at hun blandt andet har været indlagt på Bispebjerg Hospital i forbindels­e med en overdosis med kokain, og at hun har flere indlæggels­er og behandling­er i psykiatrie­n bag sig.

– Det kan jo være alt muligt, hun har læst, og det giver bare en et kæmpe tankemylde­r. Og vitterligt kuldegysni­nger.

Føj, hvad er det, hun har brugt mine journaler til

 ?? FOTO: ALEKSANDER KLUG ?? Fie Laursen fik kuldegysni­nger, da hun fandt ud af, at en sygeplejer­ske ulovligt har snaget i hendes sygejourna­l.
FOTO: ALEKSANDER KLUG Fie Laursen fik kuldegysni­nger, da hun fandt ud af, at en sygeplejer­ske ulovligt har snaget i hendes sygejourna­l.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark