Ekstra Bladet

Bærer vi en del af skylden

-

Nyheden om prins Joachims sygdom har sendt Lotte Reimar i tænkehjørn­et. For vel har danskerne ret til at være kritiske over for kongehuset, men husker vi, at for eksempel prins Joachim også ’ bare’ er menneske, mand og far …

I fredags blev Prins Joachim opereret for en blodprop i hjernen på et hospital i Toulouse i Frankrig. Han var på ferie med familien på Château de Cayx, hvor prins Felix et par dage inden havde holdt sin fødselsdag.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om vi danskere har en del af skylden for prinsens sygdom?

Prins Joachim har de seneste år været under stort pres.

I 2014 solgte han Schackenbo­rg Slot i Møgeltønde­r og flyttede til Klampenbor­g.

Schackenbo­rg var hans livsværk, som han måtte erkende, at han ikke evnede at få til at blomstre.

Sidste sommer flyttede prinsen og familien til Frankrig, hvor prinsen blev optaget på den højest rangerede lederuddan­nelse i det franske militær. Efter sigende en ekstrem hård uddannelse.

Kritikken haglede mildest talt ned over prinsen, da han valgte at bosætte sig i Frankrig, men samtidig medbragte sin årlige apanage på 3,8 millioner kroner. Måske en fair kritik.

Danskerne har naturligvi­s ret

til at være for eller imod kongehuset.

Vi har ret til at sætte spørgsmåls­tegn ved, hvem, hvor mange, og hvornår medlemmer af kongehuset bør have apanage. Vi har ret til at være kritiske!

Men glemmer vi indimellem, at vores massive kritik faktisk rammer mennesker af kød og blod?

Jeg er på alder med kronprins Frederik. Jeg har fulgt ham og prins Joakim gennem hele det liv, de er født ind i, men aldrig selv har valgt.

Kronprins Frederik og prins Joakim har ikke haft mulighed for et liv som alle andre.

Selvfølgel­ig kan vi mene, at de er pisseprivi­legerede. Men mon ikke de som børn bare helst ville være som deres klassekamm­erater? Mon ikke de helst havde været fri for, at en gymnasiebr­andert eller et tungekys endte på avisernes forsider.

Ingen er fejlfri – heller ikke de kongelige.

Men at få ’ hele Danmark’ imod sig, hver eneste gang man træder en smule ved siden af, eller når folk bare ikke er enige i det, man gør, må være umenneskel­ig hårdt!

Tænk lidt over det, Danmark!

Glemmer vi indimellem, at vores massive kritik faktisk rammer mennesker af kød og blod

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN ?? Prins Joachim har været under pres og heftig, offentlig beskydning det seneste år. Men er vi – danskerne og pressen – gået for hårdt til prinsen, spørger Lotte Reimar.
FOTO: PETER HOVE OLESEN Prins Joachim har været under pres og heftig, offentlig beskydning det seneste år. Men er vi – danskerne og pressen – gået for hårdt til prinsen, spørger Lotte Reimar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark