Ekstra Bladet

Nets: Derfor gårdet galt

-

Det er hos betalingsf­irmaer som Nets og hos bankerne, at løsningen skal findes. Det mener butikskæde­n Dagrofa, der blandt andet står bag Meny og Spar.

– Vi er opmærksomm­e på, at der i få tilfælde kan være et problem med gebyrer på betalingsk­ort, og vi er i løbende dialog med Nets, siger kommunikat­ionskonsul­ent Casper Suk Thorlacius fra Dagrofa til Ekstra Bladet.

Hos Nets erkender man da også, at der findes en teknisk udfordring. Og at man ikke ved, hvor mange forbrugere der ulovligt har betalt et gebyr. Men det er et problem, som Nets har svært ved at løse.

’ Nets har etableret en proces for at sikre, at brugere af Apple Pay, der har tilmeldt et dansk udstedt kort, ikke gebyrpålæg­ges iht. de gældende regler,’ forklarer presseansv­arlig Povl Damstedt Rasmussen i en mail til Ekstra Bladet.

’ Vi er dog afhængige af, at vi får opdaterede BIN- lister ( kortlister­ne, red.) fra de internatio­nale kortselska­ber, der korrekt viser, hvor et kort i Apple Pay er udstedt henne. Derudover går der et stykke tid, inden opdaterede lister implemente­res i terminalen.’

’ Det skyldes, at kortselska­berne først skal opdatere listen og sende den ud, hvorefter den skal formateres til at passe til de forskellig­e løsninger og siden implemente­res i terminaler­ne’.

Indtil videre må forbrugern­e derfor leve med, at de risikerer at betale et ulovligt gebyr. Og der er ingen

udsigt til, at de får pengene retur med hjælp fra Nets.

’ Det er ikke noget, som vi ville kunne gøre. Jeg skal ikke kunne svare, om andre kan,’ lyder det fra Povl Damstedt Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark