Ekstra Bladet

Hendes rige mand skulle dø

Australske Vicki Soteriou bestilte elsker til at dræbe ægtemanden

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

Vicki Soteriou så en ubekymret fremtid for sig, da hun tilbage i 2010 bestilte en hemmelig elsker til at myrde sin ægtefælle.

Den kyniske handling blev udført få timer senere. Det var lige efter en fødselsdag­smiddag for forretning­smanden, Chris Soteriou.

Utroligt nok overlevede den dengang 44-årige mangemilli­onær de seks knivstik og rivalens forsøg på at skille hans hoved fra kroppen.

Elsker bestilt til mord

Nu har kvinden, der af medierne omtales som den ’sorte enke’, endelig mulighed for at indhente noget af det forsømte. Det rapportere­r Herald Sun.

Det australske medie har opsnappet, at den nu 53- årige kvinde og mor til tre børn står lige foran sin løsladelse efter at have afsonet et ti år af sin straf på 12 års fængsel for forsøg på lejemord.

Overfor tv- stationen Seven News har den overlevend­e forretning­smand for få år siden beskrevet, hvordan hans daværende hustrus elsker, Aris Dimitrakis, forsøgte at myrde ham, efter at hun havde forsynet overfaldsm­anden med en kniv.

Kniven havde hun fået i julegave af sin ægtefælle.

Ofret følte ingen smerte under knivstikke­riet. Men hans højt elskede kones rolle i drabsforsø­get kom som et chok.

Reaktionen i parrets sociale netværk var også præget af bestyrtels­e. Ægteskabet fremstod udadtil lykkeligt og harmonisk.

I tv- programmet fortalte Chris Soteriou, at han kort før overfaldet havde fejret sin fødselsdag med sin kone og nære venner på en restaurant tæt ved parrets hjem i Melbourne.

– Vi grinene, krammede og nussede. Det var en smuk aften, lød hans forklaring.

Enkens store arv

På vejen hjem bad hustruen sin mand stoppe. Pludselig sprang Aris Dimitrakis frem og angreb den forsvarslø­se forretning­smand.

Chris Soteriou forklarede senere i retten, at hans hustru stod til at arve, hvad der svarer til 31,6 millioner kroner, hvis han døde. En skilsmisse ville udløse en mindre end halv så stor formue.

I første omgang erkendte

Vicki Soteriou sig skyldig. På en betjents spørgsmål om, hvorfor hun gerne så din mand død, svarede hun på en videooptag­else, som senere blev afspillet i retten:

’ Fordi det var ... jeg ved, det var tåbeligt, virkeligt dumt. Det ved jeg’.

Vicki Soteriou trak senere tilståelse­n tilbage.

Elsker fik fem år

Hun forklarede, at hendes elsker var forblændet af jalousi og handlede alene. Parret havde haft en affære siden 2007.

Dommen i hendes sag faldt i 2011. Aris Dimtrakis blev året før dømt for drabsforsø­g. Han blev idømt fem års fængsel, og har i flere år været en fri mand.

 ?? FOTO: PRIVATFOTO ?? Vicki Soteriou fotografer­et i bedre tider og ved en festlig lejlighed, før hun i 2010 forsøgte at tage livet af manden. Drabet skulle begås af hendes elsker.
FOTO: PRIVATFOTO Vicki Soteriou fotografer­et i bedre tider og ved en festlig lejlighed, før hun i 2010 forsøgte at tage livet af manden. Drabet skulle begås af hendes elsker.
 ?? FOTO: JULIAN SMITH/AAP IMAGE ?? Chris Soteriou ved højesteret i Melbourne efter den endelige fængselsdo­m for mordforsøg til hans ekshustru.
FOTO: JULIAN SMITH/AAP IMAGE Chris Soteriou ved højesteret i Melbourne efter den endelige fængselsdo­m for mordforsøg til hans ekshustru.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark