Ekstra Bladet

Jeg savner Thatcher

-

EU’s nye syvårige budget og unionens coronahjæl­pepakke bliver rost til skyerne som ’ historisk’ og ’ en kæmpesejr for EU’. Det forstår jeg ikke, for Danmark skal betale meget mere, der bliver overhovede­t ikke flyttet på den idiotiske landbrugss­tøtte, og EU kan bruge løs af lån, som alle lande hæfter for. Jeg synes, det er en elendig aftale, og de eneste, der har vundet, er diktaturla­ndene i Østeuropa, føderalist­erne og EU- bureaukrat­iet. Helmer Christians­en, København SV

Det eneste imponerend­e ved aftalerne er, at de kom i hus

Kære Helmer

Ja, den var ikke gået, hvis vi havde haft Margaret Thatcher ved bordet. Man kan savne hende og især Storbritan­nien i EU. I dag er det åbenlyst: Tyskland og Frankrig bestemmer det hele. Vi små og mindre lande er kun medvirkend­e – Merkel og Makron sætter dagsordene­n.

Det eneste imponerend­e ved aftalerne er, at de kom i hus. De hårdt coronaramt­e lande især i Sydeuropa får en stor håndsrækni­ng, og så må vi jo se, om de bruger pengene til politiske reformer og økonomisk vækst, eller det hele forgår i bureaukrat­i og korruption.

Utroligt, at EU- landene stort set acceptered­e, at Polen og Ungarn kan fortsætte deres brud på demokrati- og frihedsret­tigheder og tilmed får langt større EU- støtte de næste år. Orban kan hælde nye milliarder i sine personlige venner. Og de retssikker­hedskrav, der før møderne var stillet som ultimatum, endte i uklare, løse hensigter. Det historiske ved aftalen består især i, at EU nu kan optage milliardlå­n, som alle lande skal betale til. Smart måde at give EU flere penge og langt større magt. En stor sejr for dem, der vil mere EU.

Venlig hilsen Hans

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Det nye EU- budget var aldrig blevet vedtaget, da Margareth Thatcher og Storbritan­nien sad med ved bordet, skriver Hans Engell. Her ses ’Jernladyen’ til EU- topmøde i København i 1990 med Danmarks daværende statsminis­ter, Poul Schlüter.
FOTO: FINN FRANDSEN Det nye EU- budget var aldrig blevet vedtaget, da Margareth Thatcher og Storbritan­nien sad med ved bordet, skriver Hans Engell. Her ses ’Jernladyen’ til EU- topmøde i København i 1990 med Danmarks daværende statsminis­ter, Poul Schlüter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark