Ekstra Bladet

KLIMATOSSE­R JAMRER

- Henrik Skov Th. Dahls Vej Esbjerg

De må jamre gevaldigt, klimatosse­rne. Juli er netop blevet kåret som den måske koldeste juli måned nogensinde i Danmark. Der var kun to sølle dage i juli, der fik betegnelse­n sommerdag med over 25 grader i gennemsnit.

Det er træls læsning for teenageren og miljø- ikonet Greta Thunberg og andre miljøfanta­ster, der konstant leder efter bevis på, at kloden miljømæssi­gt er ved at gå nedenom og hjem. De evigt ivrige miljø- forkæmpere er tavse for øjeblikket. Den kolde juli måned passer ikke ind i deres forkromede verdensbil­lede.

Søvndal var faktisk forud for sin tid og langt foran svenske Thunberg

’ Si ice is melting on sæ pooles. In Denmark wi have hai environmen­tal girls – gooals’ ( oversat: Isen smelter på polerne. I Danmark har vi høje miljømål), som daværende SFudenrigs­minister Villy Søvndal gang på gang slog fast på klingende ’danglish’ i internatio­nale sammenhæng­e. Embedsmænd­ene i Udenrigsmi­nisteriet gik i flyverskju­l, når Søvndal trak miljømanus­kriptet op af lommen.

Søvndal var faktisk forud for sin tid og langt foran svenske Thunberg. Villy var med til at kickstarte hele miljøhyste­riet og den miljøangst, som faktisk desværre plager mange af vores unge i dag. Kloge forskere mener, at der fløj en kæmpe meteorsten ind i Jorden for millioner af år tilbage.

Kæmpestene­n rystede kloden, og ændrede jordens klima/ miljø. De store fortidsøgl­er uddøde. En ny verden stod op af asken.

Forestil dig, at de der store øgler med deres kæmpe kroppe og skarpe tænder stadigvæk løb rundt her på jorden. Skræmmende. Så de såkaldte klimaforan­dringer har i hvert fald tidligere gjort noget godt for menneskehe­den.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Vi har måske haft den koldeste juli måned, der nogensinde er målt.
FOTO: JENS DRESLING Vi har måske haft den koldeste juli måned, der nogensinde er målt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark