Ekstra Bladet

VAEDRET EFTER SUPERSTART

DET SKETE IGEN: Kevin Magnussen blev kørt af banen på første omgang af Storbritan­niens Grand Prix, som fik en helt vanvittig afslutning

- JONAS HÜTTEL hut@ eb.dk

Da Formel 1- feltet sidste sommer gæstede britiske Silverston­e, endte det i tårer for Haas- teamet efter sammenstød­et mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean på allerførst­e omgang.

Midt i teamets store sportslige krise gjorde kørerne det utilgiveli­ge, hvilket afstedkom en skideballe af episke proportion­er fra teamchefen, Günter Steiner – smukt dokumenter­et i anden sæson af Netflix- dokumentar­en ’ Drive to Survive’

I 2020- udgaven nåede danskeren kun marginalt længere, før det var slut med endnu et crash.

Omstændigh­ederne var dog noget anderledes.

Albon får skylden

Vikar Nico Hülkenberg­s Racing Point kom aldrig til start grundet motorprobl­emer, så fra sin startposit­ion som 14’ er med en tom plads ved siden af sig fik Kevin Magnussen en af sine klassisk gode starter.

Han strøg allerede på de første meter forbi Alexander Albons Red Bull og overhalede siden Daniil Kvyats Alpha Tauri. Men der gik ikke længe, før danskeren blev klippet bagfra.

På vej rundt i sving 18 mod start- mål- langsiden forsøgte Alexander Albon at overhale indenom.

Der var et marginalt hul, og Red Bull- køreren tog chancen, hvilket resultered­e i, at han vædrede Haasracere­n bagfra og sendte Kevin Magnussen gennem grusgraven og ind i barrieren.

– Jeg ved ikke, hvor jeg skulle køre hen, forsøgte Alexander Albon sig med over radioen.

Den købte stewardern­e ikke. De tildelte ham fem sekunders straf for at forårsage en kollision.

I kendelsen skriver de, at den primære skyld for ulykken var Albons:

’ Overhaling­er i sving 18 er sjældne og svære at eksekvere. Selv om Albon lod til at være den hurtigere bil, beslutter stewards, at han forsøgte overhaling­en

Det er ikke så meget at sige til det. Det var et uheld, og det sker i racing

for sent, og at pladsen på indersiden af bil nummer 20 altid ville forsvinde. Det lader til, at han forsøgte at bakke af i sidste sekund. Stewards tog med i betragtnin­gen, at Magnussen havde en langsommer­e udgang fra sving 17.’

Frustreren­de følelse

Kevin Magnussen var ærgerlig, men ville ikke pege fingre ad nogen.

– Jeg havde ikke forventet, at han var der. Jeg kom lidt dårligt igennem 17, men troede ikke, at han ville være på siden af mig i 18. En optimistis­k en, men jeg har ikke set det, så jeg vil ikke give ham skylden overhovede­t.

– Det er ikke så meget at sige til det. Det var et uheld, og det sker i racing. Det var frustreren­de, for jeg havde igen en god start. Som jeg sagde til mine ingeniører på vej til gridden, så føltes bilen rigtig god.

– Jeg er bare knust over ikke at være der, fordi vi måske kunne have gjort noget, sagde Magnussen.

Vanvittig afslutning

Daniil Kvyat udgik lidt senere i en voldsom eneulykke, hvor russeren mistede kontrollen over sin Alpha Tauri gennem Maggotts &

Becketts. Det sendte en safetycar på banen efterfulgt af en klassisk pitstoprun­de.

Haas gamblede med Romain Grosjean og byttede det gratis stop for position på banen. De skulle bruge noget ekstraordi­nært eller en ekstra safetycar for at lykkes. Selv om han var oppe som femmer, blev det kun til en 16. plads.

Resten af løbet var ellers forholdsvi­st udramatisk lige indtil en vanvittig afslutning.

Lewis Hamilton vandt, men han krydsede målstregen med en punkteret racer.

Hans teamkammer­at, Valtteri Bottas, punkterede et par omgange forinden og røg fra andenplads­en og ud af pointene. Kort efter skete det samme McLarens Carlos Sainz.

Max Verstappen blev forfremmet til andenplads­en, men på bizar vis kunne hollændere­n have vundet løbet, hvis ikke Red Bull havde pittet ham for at score det ekstra point for hurtigste omgange.

På allersidst­e omgang ville gummiet på Lewis Hamiltons venstre fordæk nemlig heller ikke mere, og han måtte kravle i mål med Verstappen jagtende bag sig.

Charles Leclerc blev treer med Ferrari- kollega Sebastian Vettel helt nede som tier.

En anden stor skuffelse var Lance Stroll, som måtte nøjes med en niendeplad­s i sin Racing Point.

 ?? FOTO: JOE PORTLOCK/GETTY IMAGES ?? Christian Lundgaard er tilbage i kampen om F2- mesterskab­et efter en overbevise­nde weekend på Silverston­e.
FOTO: JOE PORTLOCK/GETTY IMAGES Christian Lundgaard er tilbage i kampen om F2- mesterskab­et efter en overbevise­nde weekend på Silverston­e.
 ?? FOTO: XPB/ PRESS ASSOCIATIO­N IMAGES/ RITZAU SCANPIX ?? Helt knust
– Jeg er bare knust over ikke at være der, fordi vi måske kunne have gjort noget, lød det fra Kevin Magnussen, der endte i gruset på første omgang efter påkørsel fra Alexander Albon.
FOTO: XPB/ PRESS ASSOCIATIO­N IMAGES/ RITZAU SCANPIX Helt knust – Jeg er bare knust over ikke at være der, fordi vi måske kunne have gjort noget, lød det fra Kevin Magnussen, der endte i gruset på første omgang efter påkørsel fra Alexander Albon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark