Ekstra Bladet

GODE RÅD TIL FESTABER

-

Politiet stæser rundt for at slukke for soundboxe ved unges udendørs- fester for tiden. ’ Posen’ i Hillerød, Islands Brygge osv. Mange af de unge spørger i Berlingske: Hvad må vi så lave? Slyngelstu­en har spurgt en række kendte profiler, hvad de vil råde de unge fest- og larmeaber til ...

Margrethe, dronning:

– Personligt ville jeg hellere brække en arm end sidde på en våd græsplæne langt fra en flaske Margaux med et eller andet poplort bragende fra en af disse lydbokse. Jeg var selv glad for korssting i en ung alder.

– Det kan jeg varmt anbefale, og man nyder resultatet i årtier bagefter. Henri og jeg elskede som unge at tage en smøg under en rosenbusk, og tale om Søren Kierkegaar­d og børneopdra­gelse.

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti:

Hvorfor melder de sig ikke ind i Hjemmeværn­et? Et glimrende sted at rase ud, og bagefter er der fest med en ramme Bjørnebryg og grillpølse­r. Dét skulle disse unge slapsvanse tage at prøve. De skal i hvert fald ikke sidde og slubre øl og kokain i sig i offentlige parker.

Uffe Elbæk, tidl. Alternativ­et:

– Klimasvine­riet efter festerne er næste det mest crazy ... pizzabakke­r, der ikke er certificer­ede. Vinflasker, der er smadret i stedet for at ende i glascontai­neren osv. Jeg bliver så deprimeret, når jeg ser det. Hvis de unge vil høre høj musik, må de tage trådløse hovedtelef­oner på og ryge noget hash. Det sviner ikke, og man har det herreskægt.

Amalie Szigethy, reality- persona:

Alt det med at ligge og rode ude i naturen er for antihygeni­sk for mig. Det ligner jo noget fra ’ Paradise’- receptet! Meget af tiden er der heller ikke noget ordentligt lys – hvis man har gjort sig lidt umage et par timer foran spejlet, kan folk alligevel ikke se det, og så er jeg personligh­edsmæssigt stået helt af i svinget. Jeg går altså lidt ned i en sort hulkælder, når jeg ser folk på min alder være mormorhipp­ier. Tror de, de er på Woodstak eller sådan noget?

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Unge ved ikke, hvad de skal lave, hvis de ikke må larme og feste på offentlige steder.
FOTO: ANTHON UNGER Unge ved ikke, hvad de skal lave, hvis de ikke må larme og feste på offentlige steder.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN
 ?? FOTO: OLE STEEN ??
FOTO: OLE STEEN
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark