Ekstra Bladet

ARNES FULDTRÆFFE­R Arne kan godt bunde. Han mener bare noget andet end regeringen

-

ARNE

Juhl, der med sit furede ansigt på valgplakat­erne og sloganet ’ Nu er det Arnes tur’ blev kendt landet over sidste år, affyrede i går en bombe lige ind i Socialdemo­kratiets flagskib.

HAN MENER

ikke, samfundet automatisk bør give alle ret til en tidlig folkepensi­on, bare man har

arbejdsmar­kedet. Dét, som været mange år på regeringen brændende ønsker. Man skal kun have retten, hvis man er nedslidt, synes han. Han udtaler sig over fire sider i Jyllands- Posten under overskrift­en ’Arne undsiger et grundprinc­ip i S- model for tidlig pension’.

MAN

skal være meget tungt opfattende, hvis det ikke står klart efter læsningen, at Arne Juhl sådan set er enig med samtlige nye og tidligere vismænd: Man skal kun have tidlig folkepensi­on, hvis man □R nedslidt. □llers må man vente på den rigtige folkepensi­onsalder eller efterlønne­n.

DET kan undre, at S har tæppebombe­t hele landet med Arne som et talerør for partiets allerstørs­te og vigtigste valgløfte, hvis han ikke er enig med dem?

PETER HUMMELGAAR­D, beskæftige­lsesminist­er, reagerede påfaldende absurd i går på Arne Juhls holdning.

– DER

er ikke noget modstriden­de i det, vi siger, og det, Arne siger, påstod beskæftige­lsesminist­eren i går helt absurd. Han ’præcisered­e’, at man både skal have retten,

man er nedslidt, men også når man ikke når er det! Bare man har arbejdet mange år og gerne vil have nogle gode år endnu på tidlig pension.

For Arne Juhl er der bare ikke noget bådeog, fremgik det af interviewe­t.

HUMMELTOFT lyder lige så komisk i sin feberredni­ng som dengang, Ritt Bjerregaar­d greb ind og sagde: ’ Det, Svend mener, er ...’ , da Svend Auken havde bevæget sig ud, hvor han ikke kunne bunde. Men Arne kan godt bunde. Han mener bare noget andet end regeringen.

ARNE Juhl blev selv opsøgt af partiets folk i sin tid og spurgt, om han ville lægge ansigt

et løfte om, at de mest nedslidte skal hatil ve ret til en værdig pension. Det ville han godt. Men han havde aldrig drømt om, ’at det blev så stort’. Selv om han helst ikke ville med til S- kongressen sidste år, fordi han var midt i en kræftbehan­dling, overtalte partikonto­ret ham, og han blev kørt frem og tilbage over 400 km for at kunne vises frem som en ægte nedslidt, der skal hjælpes. Så vigtig er han i ’ fortælling­en’.

FOR NYLIG optog to af partiets ansatte en ny video – denne gang fra Arne Juhls campingvog­n. Filmen skal bruges i en nærtståend­e kampagne, fik han at vide. Mette Frederikse­n har personligt holdt gryden i kog ved at sende en videohilse­n til Arne Juhl, da bryggeriar­bejderen holdt 40- års jubilæum på bryggeriet Fuglsang.

SPØRGSMÅLE­T er, om han bliver budt på så meget som en lunken kop kaffe nu?

 ?? FOTO: MARTIN LEHMANN ?? Arne Juhl er blevet Socialdemo­kratiets vigtigste stunt som ægte, nedslidt arbejder.
FOTO: MARTIN LEHMANN Arne Juhl er blevet Socialdemo­kratiets vigtigste stunt som ægte, nedslidt arbejder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark