Ekstra Bladet

Jeg har ofret mig

-

Søren Espersen stopper som næstforman­d i Dansk Folkeparti for at lægge låg på diskussion­en om, hvem der skal være formand i partiet.

– Men jeg synes også, at vi skal videre i det her parti, og det er umuligt at fortsætte, hvis det skal være en endeløs diskussion om, hvorvidt det skal være Kristian eller Morten, der skal være formand, lyder det fra Søren Espersen.

– Uanset hvor mange gange man fortæller, at der

ikke er nogen politisk forskel på Morten Messerschm­idt og Thulesen Dahl, så er der ingen, der tror på det, og det forstummer så efter min opfattelse, når Morten træder ind som Thulesen Dahls nærmeste i stedet for mig.

– Har du ofret dig?

– Ja, det kan man da godt sige. Men det gør jeg gerne, fordi vi er i en trummerum nu, hvor alt ender i en diskussion om formandspo­sten, og om Morten laver oprør mod Kristian. Alt det der er ulideligt at høre på, og det gad jeg ikke, siger han.

Tumlet hele sommeren

– Jeg har tumlet med det her hele sommeren, og jeg jamrer ikke for to flade ører, for hvis jeg kan bringe partiet tilbage til en situation, hvor man ikke har de her banale diskussion­er i pressen, så gør jeg det gerne.

– Kan man ikke frygte, at det vil fortsætte, så længe Thulesen Dahl er formand, fordi det er ham, det her handler om, og ikke dig?

– Nej, for jeg tror, at rigtig, rigtig mange er glade for Morten og Kristian på hver sin måde. Det her bliver et makkerpar, som jeg tror bliver ’second to none’. Det bliver et godt makkerpar.

– ’ Et makkerpar’ ... et ’ formandska­b’ måske?

– Hæhæ. Nej. Det er teamwork, du, afslutter Espersen.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? – Jeg jamrer ikke for to flade ører, siger Søren Espersen, Dansk Folkeparti.
FOTO: JACOB EHRBAHN – Jeg jamrer ikke for to flade ører, siger Søren Espersen, Dansk Folkeparti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark