Ekstra Bladet

Ikke godt nok, Joy

For snævert kun at se på ligeløn i tv- branchen, mener tv-værten

- LAURA A HELLENSBER­G MATHILDE BOESEN laura@ eb.dk; mbo@ eb.dk

Sofie Lindes kritik ved Zulu Comedy Galla i sidste uge når nu kulturmini­ster Joy Mogensens bord.

Kulturmini­steren vil nemlig bede DR og TV2 om at forklare, hvordan de aflønner henholdsvi­s mandlige og kvindelige værter.

Det skriver Joy Mogensen på sin Facebook- side, hvor hun også takker Sofie Linde for inspiratio­nen.

Kritik fra scenen

Kulturmini­sterens initiativ kommer, efter at Sofie Linde i sidste uge kritisered­e TV2 for ikke at give hende nok i løn for at være vært på tv- programmet ’ X

Joy bør starte med at se nærmere på de statistikk­er, som har ligget under vores næser i mange år

Factor’.

Det skete fra scenen under Zulu Comedy Galla 2020, hvor Sofie Linde var vært.

Ifølge Sofie Linde bad hun om at få halvdelen af, hvad programmet­s dommer, Thomas Blachmann, får i løn.

Det blev vist.

TV2’s programdir­ektør Lotte Lindegaard kan dog ikke genkende Sofie Lindes billede af lønforhand­lingerne på TV2.

Til Ekstra Bladet sender imidlertid af

Sofie Linde et skriftligt svar på ministeren­s opslag:

’ Det er dejligt, at en politiker ønsker at tage del i denne debat. Det er dog, efter min mening, et forkert sted at starte udelukkend­e at bede om en redegørels­e for lønningern­e på Danmarks Radio og TV2.’

Handler om alle kvinder

’ Jeg vil mene at Joy bør starte med at se nærmere på de statistikk­er, som har ligget under vores næser i mange år, og som påviser, at kvinder, som udgangspun­kt, tjener mindre end mænd i Danmark. Statistikk­er, som vores politikere ikke har prioritere­t at gøre noget ved rent politisk.’

’ At der ikke er ligestilli­ng mellem mænd og kvinder er et samfundspr­oblem, som i øvrigt strækker sig længere ud end blot ligeløn – så jeg synes også, at hun har en forpligtig­else til at bruge sin indflydels­e som politiker til at få dette momentum til at handle om ALLE kvinder – i alle brancher,’ lyder det fra Linde.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX ?? Kulturmini­steren vil efter inspiratio­n fra Sofie Linde se nærmere på, hvordan TV2 og DR aflønner deres værter.
FOTO: PHILIP DAVALI/ RITZAU SCANPIX Kulturmini­steren vil efter inspiratio­n fra Sofie Linde se nærmere på, hvordan TV2 og DR aflønner deres værter.
 ?? FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX ?? Ligestilli­ng handler om mere end ligeløn, og det bør ministeren tage fat i, mener Sofie Linde.
FOTO: MARTIN SYLVEST/ RITZAU SCANPIX Ligestilli­ng handler om mere end ligeløn, og det bør ministeren tage fat i, mener Sofie Linde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark