Ekstra Bladet

Tak til Sofie Linde

-

kastede sig ud på dybt vand, Sofie Linde da hun ikke kun blottede sin gravide mave ved Zulu Comedy Galla, men også delte sin personlige historie, når hun talte om magtmisbru­g af en mand, der rangerede højere end hende selv i DR, da hun var 18 år.

gav ham et blowjob, ville Hvis ikke hun han ødelægge hendes karriere!

der måske nogle mænd i sofaNu sidder en, der håbede, at # metoo- hysteriet var forstummet eller ikke var relevant længere. At vi kvinder havde fået nok taletid på den konto. Og er der overhovede­t nogen, der interesser­er sig for den slags endnu andet end sammensyed­e kampfemini­ster, der ikke kan få sex, fordi de er for grimme, tænker du måske.

er selvfølgel­ig allerede Well, Sofie Linde blevet mistænkeli­ggjort, siden hun ikke vil fortælle, hvem den luskede chef er. For fandt det så egentlig sted? Er det ikke bare spin eller fri fantasi, der giver opmærksomh­ed?

– og det sker. Det er netop Men det skete derfor, at denne diskussion omkring seksuelle ydelser, trusler og overgreb mod kvinder fra en, der er højere på strå end dem selv, ikke skal ties ihjel.

som for fire år siden oplevede jeg Så sent det selv. Men ligesom Sofie Linde står jeg ikke frem og fortæller, hvem det var, for manden er gift, og konen lige så kendt som ham selv, og jeg har ingen intentione­r om at ødelægge et ægteskab. Men det var julefrokos­t – og det var pinligt – og mine mandlige kollegaer gjorde ikke en skid, selvom jeg forsøgte at slippe ud af den liderlige mands forfølgels­e. Det var nærmest lidt komisk. Men ikke for mig.

Jeg forsøgte at slippe ud af den liderlige mands forfølgels­e

skal man ikke sættes På sin arbejdspla­ds i en situation, hvor man er bange for at pisse sin chef af, hvis ikke man synes, hans pik skal belønnes, blot fordi man er på hans lønningsli­ste. Længere er den ikke.

Sofie Linde, for at minde os om Så tak, det igen.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla 2020. Også Sanne Gottlieb har for få år siden været udsat for, at en chef ville presse hende til sex.
FOTO: MOGENS FLINDT Sofie Linde ved Zulu Comedy Galla 2020. Også Sanne Gottlieb har for få år siden været udsat for, at en chef ville presse hende til sex.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark