Ekstra Bladet

Lovede retfærdigh­ed: Jeg talte om gud

-

Skuespille­ren Slavko Labovic slog på åben gade foran Den Serbiske Ortodokse Kirke i København i lørdags fast, at nogen havde beordret drabet på hans svigersøn.

27- årige Darko Petrovic blev likvideret bag rattet i en Audi fredag 21. august på parkerings­pladsen foran sit og Slavko Labovics datters hjem i Gyngemosen i Søborg.

Siden har politiet arbejdet på højtryk med efterforsk­ningen af sagen, som har gjort en lille dreng faderløs og efterladt en familie i sorg.

Mens Slavko Labovic synes at kende til omstændigh­eder omkring det drab, som ’ blodtørsti­ge og kujonagtig­e gerningsmæ­nd’ ifølge ham for godt en uge siden gjorde sig skyldige i, holder ordensmagt­en kortene tæt til kroppen.

Vi ønsker at videregive beskeden om, at retfærdigh­eden før eller siden sker fyldest

Københavns Vestegns Politi har ikke ønsket at udtale sig om sine teorier om hverken motiv eller mistænkte gerningsmæ­nd. Uskyldigt offer

Efter den dansk- serbiske skuespille­rs tale til svigersønn­ens bisættelse lørdag aflagde Ekstra Bladet ham i går et besøg i håb om at få uddybet en række spørgsmål, som nogle af udsagnene har rejst.

Han betegnede blandt andet Darko Petrovic som ’ et uskyldigt offer, som aldrig har haft blod på hænderne’.

– Det vil jeg personligt tage ansvar for at sige. Men vi kan nu se, at det er der alligevel nogen, der har troet anderledes, lød det fra manden, som i film som ’ Pusher’ og ’ I Kina spiser de hunde’ er kendt for at spille en kompromisl­øs gangster.

Ekstra Bladets udsendte havde kun netop banket på, da Slavko Labovic åbnede døren til sin villa.

Han havde langtfra lyst til at uddybe sine budskaber, som han mener, at Ekstra Bladet bevidst har misforståe­t i dækningen af den triste begivenhed, som havde fået omkring 200 mennesker til at møde op i Københavns Sydhavn.

– I sætter fut i fejemøget og udstiller mig som sådan et menneske, som har truet nogen, sagde Slavko Labovic om sin tale.

– Den er blevet fuldstændi­g forkert genfortalt af jer, lød det om Ekstra Bladets

ARKIVFOTO: UFFE KONGSTED gengivelse af de ord, som Darko Petrovics svigerfar højt og tydeligt lod flyde på parkerings­pladsen, før rustvognen lørdag kørte væk med kisten.

Behov for retfærdigh­ed

Han talte om uretfærdig­hed og retfærdigh­ed. Om hvordan ’ mordet på vores elskede Darko er den dybeste uretfærdig­hed’, og at intet vil kunne bringe den afdøde familiefar tilbage til livet.

Om retfærdigh­eden, sagde Slavko Labovic i sin tale, ’ at der dybt i menneskets natur er et behov for retfærdigh­ed’.

– Jeg er overbevist om, at ethvert normalt og anstændigt mennesker ønsker retfærdigh­ed for alle mennesker. Vi ønsker alle og beder til at retfærdigh­eden skal ske fyldest for alle. Som i alle – inklusiv dem, som har beordret drabet på vores elskede Darko.

– Det er ikke op til mig, at komme med forudsigel­ser for, hvorvidt at retfærdigh­eden vil sejre, og heller ikke op til mig, hvordan eller under hvilke omstændigh­eder. Det vil jeg overlade til Ham, der i sidste ende vil dømme alle os. Som før eller siden vil give alle os mennesker det, som vi har fortjent. Men det er op til mig, på vegne af vores familie – Darkos familie – at vi ønsker at videregive beskeden om, at retfærdigh­eden før eller siden sker fyldest.

Jeg beder til gud

Med de ord mente Slavko Labovic dog ikke mandag, at han havde lovet nogen, at retfærdigh­eden ville ske fyldest:

– I skriver.. det, der falder mig mest for brystet er, at I skriver, at jeg har lovet retfærdigh­ed. Hvad bilder I jer ind, og hvad bilder jeg mig ind at sige sådan noget, hvis jeg har sagt det, hvad jeg ikke har. Jeg har ikke lovet nogen en skid. Hvordan skal jeg kunne det. Jeg har sagt, at jeg beder til gud om, at han sørger for retfærdigh­ed. Det er noget helt andet. Og så står du der og spiller dum, lød det fra Slavko Labovics døråbning.

– Sådan, som jeg læser det, du siger ( i talen lørdag, red.), det er, at din svigersøn har været måske på et tidspunkt mistænkt for noget, som så faldt til jorden, og det er der så åbenbart nogen, der ikke har forstået?

– Jeg siger jo, at han er et uskyldigt offer, sagde Slavko Labovic, som kort efter umisforstå­eligt lod forstå, at interviewe­t var slut.

 ?? PRIVATFOTO ?? Blev kun 27 år
Darko Petrovic var blevet far for knap et halvt år siden. Han blev kun 27 år.
PRIVATFOTO Blev kun 27 år Darko Petrovic var blevet far for knap et halvt år siden. Han blev kun 27 år.
 ??  ?? – Jeg har sagt, at jeg beder til gud om, at han sørger for retfærdigh­ed, sagde skuespille­ren Slavko Labovic i går til Ekstra Bladet.
– Jeg har sagt, at jeg beder til gud om, at han sørger for retfærdigh­ed, sagde skuespille­ren Slavko Labovic i går til Ekstra Bladet.
 ?? PRIVATFOTO ?? Darko Petrovic sad i sin bil på parkerings­pladsen foran hjemmet i Søborg, da mørkklædte personer skød ind gennem en af bilens bagerste sideruder og likvidered­e den unge og nyudklække­de familiefar.
PRIVATFOTO Darko Petrovic sad i sin bil på parkerings­pladsen foran hjemmet i Søborg, da mørkklædte personer skød ind gennem en af bilens bagerste sideruder og likvidered­e den unge og nyudklække­de familiefar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark