Ekstra Bladet

Fire nu fængslet i sag om rapper- drab

- JAN SØGAARD js@ eb.dk

Mens to mænd stadig er efterlyst i forbindels­e med drabet 22. juli på den 25-årige somaliske rapper Abukar Muhyadin Hassan Ali kendt som ’ Shmur’ i Aarhus, har Østjylland­s Politi nu fået varetægtsf­ængslet en fjerde mand i sagen.

Den 21- årige meldte sig selv til politiet i lørdags, efter at politiet havde ledt efter ham i ’ nogen tid’. Han sigtes ligesom to tidligere varetægtsf­ængslede mænd på 41 og 44 år for at have deltaget i en handel med 36 kilo hash, der gik forud for drabet ved Jydsk Væddeløbsb­ane.

En 40-årig mand fra København sidder fængslet for at have begået selve drabet ved at skyde ’ Shmur’ to gange med en pistol. Ifølge sigtelsen skete drabet muligvis i forening med en ukendt gerningsma­nd.

Også den 40- årige sigtes for at have deltaget i købet af de 36 kilo hash. Narkohandl­en gik af ukendte årsager galt, og rapperen blev skudt. Kilder har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at drabet skete i forbindels­e med et mislykket røveri under hash- forretning­en, hvor hashen skulle skifte hænder for 1,6 millioner kr.

Fortsat efterlyst

Selv om fire mistænkte nu sidder bag tremmer, er drabet langtfra fuldt opklaret.

Østjylland­s Politi eftersøger fortsat den 45- årige Mike Birkholm Bruus og den 25- årige Omar Mohamad Metashar, der mistænkes for at have forbindels­e til sagen. Politiet har ikke oplyst, hvilke roller de mistænkes for at have haft:

– Vi mistænker dem for at have spillet en aktiv del i episoden og skal nu have klarlagt deres roller, sagde vicepoliti­inspektør Lennart Glerup i forbindels­e med efterlysni­ngen.

Drabet skete kl. 19 på Observator­ievejen 1, hvor en større gruppe mænd efter aftale mødtes for at gennemføre hashhandle­n.

De kørte til stedet i flere biler. Den 40- årige drabssigte­de har tidligere været involveret i narkokrimi­nalitet.

 ?? POLITIFOTO ?? 45- årige Mike Birkholm Bruus og den 25- årige Omar Mohamad Metashar efterlyses fortsat i sagen om drabet på rapperen. Deres roller er ukendte.
POLITIFOTO 45- årige Mike Birkholm Bruus og den 25- årige Omar Mohamad Metashar efterlyses fortsat i sagen om drabet på rapperen. Deres roller er ukendte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark