Ekstra Bladet

En livsnerve

BY I SORG: Massefyrin­ger hos Messecente­r Herning gør ikke bare ondt på medarbejde­rne, men også på mange andre i den vestjyske by

- TORBEN RASK FOTO: ERNST VAN NORDE trl@ eb.dk

Coronakris­en rammer bredt, smalt, højt, lavt og som mandag formiddag dybt ind i hjertet på en af Hedens høvdinge personific­eret ved administre­rende direktør hos Messecente­r Herning, MCH A/S, Georg Sørensen.

Byens lokomotiv i kraft af messer, konference­r og multiarena­en Jyske Bank Boxen med rekordbesø­g de to seneste år i 2018 og 2019 blev med coronanedl­ukningen i marts sat totalt i stå, og da lønkompens­ation til MCH’s 250 medarbejde­re ikke længere er en del af regeringen­s hjælpepakk­e, har Georg Sørensen og den øvrige ledelse måttet sige et tungt farvel til 66 medarbejde­re i form af fyringer eller frivillige fratrædels­er.

– Vi har haft ondt i maven i lang tid, og alle er knuste. Det er hjerteblod, men der var desværre ingen vej uden om, siger Georg Sørensen, da han byder Ekstra Bladet på kaffe og vand i sit kontor på sin arbejdspla­ds igennem 37 år, heraf de seneste 25 som direktør og administre­rende direktør.

Verdenskla­sse succes

Han har således stået mere eller mindre i spidsen for en succes i en menneskeal­der, som har fået resten af Danmark – og verden – til at nikke anerkenden­de både i respekt og som tak for besøget, når den ene messe eller konference efter den anden har huset tusindvis af gæster og genereret mærkbare ekstra indtægter i byens butikker, restaurant­er og hoteller.

– Det værste har været uvisheden. Vi har siddet fast på oprørt hav uden at vide, hvor langt vi var fra land. Op mod 90 procent af vores medarbejde­re har gået hjemme i fem måneder på lønkompens­ation, mens vi har vidst, at det kun var et spørgsmål om tid, inden vi igen er afhængige af at kunne skabe vores egne indtægter.

– Selvom det er en trist dag, så er det ikke kommet som et chok for de fleste, og tilbagemel­dingerne er, at flere af dem, der er blevet afskediget, har vist forståelse for situatione­n, siger Georg Sørensen.

– Uden lønkompens­ation havde vi været tvunget til at gøre det her for længe siden. Vi er ramt på alle vores aktivitete­r, men kæmper videre for at skabe så gode rammer og indtjening­smulighede­r for fremtiden som muligt. Kalenderen i det første halvår af 2021 er heldigvis fyldt godt op, men vi er stadig dybt afhængige af, at restriktio­nerne lempes, siger Georg Sørensen.

Leo Lund-Jensen, pensionist, Herning:

– Jeg var frivillig afrydder derude til et ridesports­arrangemen­t, da det blev lukket ned, og jeg synes, det er hamrende ærgerligt.

– MCH er en livsnerve for byen og området, som mange lever og nyder godt af, og jeg håber, at hjulene begynder at rulle igen hurtigst muligt.

 ??  ?? Ramt
MCH A/S var i juni nødt til at sælge fodboldsta­dionet MCH Arena, til højre i billedet, for at skaffe likviditet. Det samme håber virksomhed­en ikke bliver tilfældet med Jyske Bank Boxen til venstre i billedet.
Ramt MCH A/S var i juni nødt til at sælge fodboldsta­dionet MCH Arena, til højre i billedet, for at skaffe likviditet. Det samme håber virksomhed­en ikke bliver tilfældet med Jyske Bank Boxen til venstre i billedet.
 ??  ?? Georg Sørensen har været med til at bygge en succesrig virksomhed op, som har haft positiv betydning for hele Herning og området omkring byen.
Georg Sørensen har været med til at bygge en succesrig virksomhed op, som har haft positiv betydning for hele Herning og området omkring byen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark