Ekstra Bladet

DE HAR BRUG FOR ACCEPT

- Mogens Jensen Minister for ligestilli­ng København

Regeringen foreslår, at børn og unge får mulighed for ændring af juridisk køn – altså mulighed for at skifte de sidste fire numre i deres cpr- nummer – så det stemmer overens med det køn, de udtrykker og lever som. Vi ved, at det betyder meget for den gruppe af mennesker – og vi ved, at det ikke berører nogen andre.

Men vi må forstå, at det berører Mads Kastrup. Faktisk så meget, at han i sin klumme i Ekstra Bladet fredag ligefrem frygter for sin virkelighe­dsopfattel­se og hidtil opnåede viden. Og at han ligefrem skal undertrykk­e sin overbevisn­ing om, at køn sidder mellem benene.

Jeg kan berolige Mads Kastrup med, at hans virkelighe­dsopfattel­se ikke er den del af de i alt ti forslag, som skal styrke rettighede­r og lige muligheder for LGBTI- personer i Danmark.

Som samfund skal vi tage hensyn til, inkludere og respektere LGBTI- personer. Det er selvfølgel­ig vigtigt, at det sker på en måde, hvor vi balancerer hensynet til en lille gruppe med hensynet til befolkning­en generelt og den måde, vi i øvrigt har indrettet vores samfund på. Og helt konkret foreslår regeringen at give børn og unge mulighed for ændring af juridisk køn efter samme ordning som voksne. Der fastsættes ikke en nedre aldersgræn­se, men der skal være samtykke

Som samfund skal vi tage hensyn til, inkludere og respektere LGBTI- personer

fra forældrene, og barnet eller den unge skal modtage aldersvare­nde rådgivning, så valget træffes på oplyst baggrund.

LGBTI- gruppen udgør kun en lille del af samfundet. Og de transkønne­de børn og unge, som jeg har mødt flere gange, er ikke en del af en større, bevidst identitets­politisk bevægelse. De er bare børn og unge, der har brug for samfundets accept. De beder ikke om, at andre børn og unge skal lave noget om for deres skyld. De beder kun om at få lov at være dem, de er.

Det er jeg sikker på, at Mads Kastrup godt kan rumme!

 ?? ARKIVFOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Transkønne­de børn beder kun at få lov til at være dem, der er, skriver ligestilli­ngsministe­r Mogens Jensen ( S).
ARKIVFOTO: SHUTTERSTO­CK Transkønne­de børn beder kun at få lov til at være dem, der er, skriver ligestilli­ngsministe­r Mogens Jensen ( S).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark