Ekstra Bladet

Skal børnene på koloni, tester man også hele klassen forinden

-

DET enkelt? Ja. Bliver det så muligt? Måske LYDER

... hvorfor ikke bare gå i gang? Her kommer det evige svar, som vi har hørt igen og igen under coronakris­en fra fagfolk: Fordi det er ’ rent politisk’, hvad man tror virker.

OG MAGNUS Heunicke, sundhedsmi­nisteren, kan

FRA 17. til 23. august blev 35.000 testet dagligt. Men der blev blot fundet 635 smittede. Sund

tvivlede i Politiheds­økonomen Jakob Kjellberg ken på, at det er helt smart f.eks. at få testet en hel skoles elever, blot en enkelt har fået konstatere­t corona. □levens klasse burde være nok, hvis alle de øvrige er symptomfri. Skal børnene på koloni, tester man også hele klassen forinden. ’ Vi ved, at afstand, hygiejne og isolation ved sygdom virker. Det er ikke dyrt’, konstatere­r Kjellberg diplomatis­k.

MEN OM det virker at teste tusinder af mennesker? Man aner det ikke. Man tester bare mere og mere, men finder ikke mange flere smittede. Heldigvis, kan man sige ...

testresult­ater MEN MANGE må vente for længe på uden at kunne passe jobbet. Forældre tvinges til at holde eventuelt syge børn hjemme. Her ville det gavne, hvis systemet ikke var presset af massetestn­ing af friske folk.

DE VIRKELIGE tabere i dette hidsige test- ridt er hverken travle forældre eller statskasse­n. Men langt værre: Tusindvis af mennesker med andre lidelser og sygdomme end lige præcis corona hober sig op. Dem hører vi bare intet om, og Magnus Heunicke nævner dem aldrig. De må vente på deres prøver, udredninge­r, operatione­r osv.

’ALT HANDLER om corona. Der er mange patienter, der går tabt,’ siger Jakob Kjellberg.

fakta’, Det er ikke noget, han tror – ’ det er understreg­ede han i Politiken.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Regeringen pisker på for, at flere og flere skal testes, uden at vide, om det gavner, og uden at tale om taberne.
FOTO: ERNST VAN NORDE Regeringen pisker på for, at flere og flere skal testes, uden at vide, om det gavner, og uden at tale om taberne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark