Ekstra Bladet

I corona- fængsel

- Mgw@ eb.dk

klar til at løfte den opgave.

– Jeg er motiveret, føler mig meget engageret i det her nye projekt og den rejse, der ligger forude med landsholde­t.

– Tiden må vise, om skiftet til Tottenham hjælper mig til en fast plads på landsholde­t. Men jeg tror nu ikke, mit skifte er negativt i forhold til landsholde­t.

– Jeg træner på et højere niveau med dygtigere spiller, så jeg er sikker på, at det også er med til at udvikle mig, forklarer Pierre Emile Højbjerg.

Det er 287 dage, siden de senest har været samlet i landsholds­regi. Den kommende tid bliver der rig lejlighed for landsholds­spillerne til at få talt sammen på spillerhot­ellet – Hotel Marienlyst i Helsingør.

For UEFA, det europæiske fodboldfor­bund, har i forbindels­e med kampene i Nations League udarbejdet en række protokolle­r, som nationerne skal overholde ned til mindste detalje.

Det betyder i grove træk, at spillerne bliver smidt i corona- fængsel på Hotel Marienlyst i Helsingør.

– UEFA har givet alle forbund en række corona- regler. Et katalog på 32 sider om både afvikling af kampe, træning og selve landsholds­lejren for at sikre, at vi ikke spreder smitte.

– Det betyder blandt andet, at spillerne ikke kan få besøg eller forlade hotellet, ud over til træning og kampe. Både trænere og spillere tilpasser sig reglerne og glæder sig til kampene mod Belgien og England, siger DBUs kommunikat­ionschef, Jakob Høyer.

Spillerne har – under normale omstændigh­eder – altid haft mulighed for at tage en tur i biografen, gå en tur i det fri eller lidt adspredels­e, så der ikke opstår lejrkuller i landsholds­lejren.

Spillerne har normalt også mulighed for at få besøg under landsholds­samlingern­e. Men det kommer ikke til at ske i forbindels­e med de to foreståend­e kampe mod Belgien og England.

Aftaler ryger til jorden

Nu skal spillerne opholde sig på hotellet område, og de kommer reelt kun uden for hotellet, når de skal på træningsba­nen og i kamp.

– De regler betyder, at jeg har en masse aflyste aftaler i ugens løb. Sådan er det. Nu må vi bare indstille os på, at det er en slags træningsle­jr, vi er på. På banen er tingene de samme som altid, bortset fra at der ingen tilskuere til kampene, siger Pierre Emile Højbjerg.

Spillerne træner på det gamle Helsingør Stadion, hvor der heller ikke er adgang for tilskuere til landsholde­ts træning i løbet af ugen frem mod kampen mod Belgien lørdag i Parken.

DBU afholder hver dag et pressearra­ngement, hvor hvert medie må stille med én repræsenta­nt. Vedkommend­e skal bære mundbind og holde to meters afstand til landsholds­spillerne under interviews.

mgw

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kasper Dolberg og Joachim Andersen på vej til dagens træning.
FOTO: LARS POULSEN Kasper Dolberg og Joachim Andersen på vej til dagens træning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark