Ekstra Bladet

JEG VILLE GERNE H

Mads Pedersen ærgrer sig over, at han ikke fik chancen på 3. etape, men accepterer, at der også køres for andre på holdet

-

kstra Bladet): Et rotationsp­rincip. Sådan kan man vist bedst forklare Trek- Segafredos taktik til massespurt­erne i årets Tour.

Inden starten i Nice gjorde Mads Pedersen det klart, at han sammen med kollegerne Edward Theuns og Jasper Stuyven ville få chancen, når terrænet er til det – og at de på dagen beslutter hvem.

Rolf: En skandale

I Danmark var TV2- ekspert Rolf Sørensen lodret uenig. Han kaldte beslutning­en om at køre for Theuns på 3. etape for ’ en skandale’, og at der burde satses helhjertet på den danske verdensmes­ter, der allerede på 1. etape viste, at han har fart i benene med en andenplads.

Den udlægning var Mads Pedersen ikke helt enig i.

– Det burde ikke komme bag på nogen, at det er sådan. Det har været meldt helt klart ud fra start. Så måske skal man lade være med at gøre det til mere, end det er, lyder meldingen til Ekstra Bladet.

Lokomotiv

På gårsdagens etape kørte Mads Pedersen Theuns frem til spurten, hvor belgieren blev nummer seks, mens Caleb Ewan ( LottoSouda­l) sejrede foran Quicksteps Sam Bennett og NTT- sprinter Giacomo Nizzolo.

– Det synes jeg er fint nok. Der var åbenbart ikke til mere. Og så er det en fin placering.

Det er ingen hemmelighe­d, at jeg gerne ville have spurtet selv. Men vi har været helt klar fra start af om, at vi ville imellem.

– Vi kører selvfølgel­ig for mere, men der var ikke til mere i dag. Det var en hektisk spurt, og det er knald eller fald med sådan en.

– Det handler også om, hvordan vi kører leadoutet for ham, og vi bliver også lukket inde. Der er mange ting, der spiller ind – det er ikke kun 20 sekunder med fuld knald, siger Mads Pedersen. bytte

En dag uden pres

en gang

Han overlader dagens 4. etape til holdets to kaptajner, Richie Porte og Bauke Mollema, og glæder sig over en dag uden den store stress.

– 4. etape er en god dag for mig. Den er flad hele vejen hen til sidste stigning. Jeg skal bare med dertil og trække håndbremse­n og trille op til mål.

– Vi kan vel kalde det en halv fridag. Men der er stadig en kaptajn, der skal køres til bunden og holdes ude af problemer. Så helt fri har jeg ikke – jeg bruger stadig nogle kræfter.

– Men bare det at slippe for at køre finale, gør meget, siger den danske verdensmes­ter.

Vi kan vel kalde det en halv fridag. Men der er stadig en kaptajn, der skal køres til bunden og holdes ude af problemer

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark