Ekstra Bladet

Stærk og fin

- EMMA BUUS MOSEGAARD emmo@ eb.dk

Kun 20 minutter efter Københavns nye elefantung­e var kommet til verden, var den på benene og gik rundt blandt flokken af elefanter.

Dyrlæge Mads Frost Bertelsens første vurdering var, at det er en stærk og fin elefantung­e!

Men nu er ungen sammen med sin mor og ’ tante’ blevet fjernet fra de andre elefanter. Hun skal nemlig have ro til at die.

Fik hjælp af tanten

Ifølge en pressemedd­elelse fra København Zoo er elefanthun­ner en stor hjælp for hinanden under og efter fødsler.

Det er første gang, moderen, Surin, får en unge. Hun har aborteret to gange tidligere. ’ Tanten’ derimod fødte en unge tilbage i 2017 og fik nu altså lov til at bruge sine erfaringer til at hjælpe torsdag aften.

Social begivenhed

– En fødsel er en meget social begivenhed i elefantflo­kken, og man kan da også se på overvågnin­gsbilleder­ne, at hele flokken er meget optaget af begivenhed­en.

– De voksne hunner støtter og hjælper den fødende og har samtidig en vigtig rolle i at holde de større unger på afstand.

– Efter fødslen hjælper ’ tanterne’ ungen hurtigt på benene, og i løbet af de første 12 timer er det også meget vigtigt, at de får vist ungen vej til patterne, siger dyrlæge Mads Frost Bertelsen i pressemedd­elelsen Ifølge København Zoo er elefantfød­sler sjældne begivenhed­er. På verdenspla­n kom kun 16 nye til, hvoraf 11 af dem blev født i Europa.

Der bor nu syv elefanter i haven i København.

Den nye hununges far, Chang, boede også i København Zoo, men gik desværre bort i juli 2020 – altså kort tid inden fødslen.

Den nye unge var Changs 18. unge.

Endu ikke navngivet

Dyrlægerne i København Zoo har endnu ikke fundet et navn til elefantung­en. Den skal officielt navngives, og de skal derfor først have tid til at kigge på listen over godkendte navne, oplyser pressechef Jacob Munkholm Hoeck til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: EMIL HELMS/ RITZAU SCANPIX ?? København Zoo blev torsdag aften beriget med en velskabt elefantung­e.
FOTO: EMIL HELMS/ RITZAU SCANPIX København Zoo blev torsdag aften beriget med en velskabt elefantung­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark