Ekstra Bladet

26-ÅRIG FIK TREÅRS FÆNGSEL

TRE DRÆBT: Manden havde øjnene på speedometr­et, da han med alt for høj fart ramte en bil med tre ved Bogense

- For meget alkohol i blodet Bagenden af bilen blev trykket helt ind i kabinen Stak af efter ulykken

Den 26- årige Nicolaj Bjerre Poulsen skal tre år i fængsel for uagtsomt at have været skyld i tre personers død efter en trafikulyk­ke 28. juni.

Det afgjorde en domsmandsr­et ved Retten i Odense i går.

Med mindst 154 km/ t. på Odensevej ved Bogense ramte han op bag i en anden bil, som netop var svinget ud på vejen fra Assensvej. I den bil sad 37- årige Mads Hoppe på bagsædet, mens hans 63- årige mor, Anne Marie Hjort, og

Mads Hoppes faster, 64- årige Inge Hoppe, sad på de forreste sæder.

Sammenstød­et mellem den 26- åriges Porsche Cayenne og den mindre Citroën C4 var så voldsomt, at Citro- ën’en havnede på taget, og bagenden af bilen blev trykket helt ind i kabinen.

To blev dræbt på stedet, mens den tredje døde nogle timer senere på hospitalet.

For sent

Det kom frem i retten, at årsagen til ulykken blandt andet var, at den dømte var så optaget af sin fart, at han havde opmærksomh­eden rettet mod speedometr­et i sin bil og ikke på, hvad der skete foran ham. Det var hans kammerat, som sad på passagersæ­det, med til at fortælle.

– Jeg havde først set bilen holde dér. Så kigger jeg ned på speedometr­et. Så råber min kammerat ’ hvad laver de’. Så kigger jeg op og bremser alt, hvad jeg kan. Men der er det for sent, sagde den 26- årige selv.

Ifølge retsforman­den var der tale om særlig hensynsløs kørsel.

Selvom politiet ikke har en egentlig alkoholpro­mille på manden – blandt andet fordi han stak af efter ulykken – har retten alligevel fundet det bevist, at han har haft for meget alkohol i blodet.

På værtshus

Det var videooptag­elser fra et værtshus inden ulykken med til at fortælle. Først flere timer efter ulykken blev der udtaget en promille, og på det tidspunkt var den 0,44.

Nicolaj Bjerre Poulsen hævdede selv, at han havde drukket stærk spiritus efter ulykken.

Han tog sig betænkning­stid med henblik på anke.

Jeg kan ikke forestille mig, at nogen folketings­medlemmer har fået deres nærmeste slået ihjel af en vanvidsbil­ist

Inges enkemand

 ?? PRIVATFOTO/ TIM KILDEBORG JENSEN ?? Vanvidsbil­isten kørte her mindst 154 km/t.
Den 26- årige tømrer Nicolaj Bjerre Poulsen fra Bogense kørte mindst 154 km/t. på landevejen, da han dræbte tre mennesker.
PRIVATFOTO/ TIM KILDEBORG JENSEN Vanvidsbil­isten kørte her mindst 154 km/t. Den 26- årige tømrer Nicolaj Bjerre Poulsen fra Bogense kørte mindst 154 km/t. på landevejen, da han dræbte tre mennesker.
 ?? PRIVATFOTO ?? Fasteren Inge Hoppe blev 64 år.
PRIVATFOTO Fasteren Inge Hoppe blev 64 år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark