Ekstra Bladet

Mit år på et lille værelse i lejlighede­n...

- Det var et år med sanselighe­d, dekadence og saloner i Marcels stue. For eksempel var der ’Sabrina’ – den første transkønne­de i Danmark med kunstige bryster, som topløs holdt hof ved klaveret

hjemmefra og direkte ind hos I 1985 FLYTTEDE JEG

Marcel de Sade på Frederiksb­erg Allé 8. Det næste år frem boede jeg som logerende på et lille værelse i Marcels lejlighed, der var fuld af antikvitet­er og ægte tæpper.

Det var et år med sanselighe­d, dekadence og saloner i Marcels stue. For eksempel var der ’ Sabrina’ – den første transkønne­de i Danmark med kunstige bryster, som topløs holdt hof ved klaveret.

interesse fulgt med fra sidelinDER­FOR HAR JEG MED jen i borgmester Simon Aggesens milliongev­inst ved at overtage lejlighede­n.

’ Flyttepeng­e’, hedder borgmester­ens betaling til Marcel. Det er et flot ord. Det svarer til at pakke en hundelort ind i gavepapir og påstå, at det er en gave. Det korte af det lange er, at er der penge involveret i overdragel­sen af en lejlighed på den ene eller anden måde – vel at mærke penge, som ikke direkte er en del af en købssum – ja, så er der vel tale om penge under bordet?

i saPENGE UNDER BORDET ger om en bolig er ulovligt. Tænk bare på de brandvarme sager om køb af andelslejl­igheder, hvor nogle ser sig fristet til at kræve disse.

Men nu er Simon Aggesen en klog mand, der kender systemet indefra. Derfor er overtalels­espengene – for det er jo reelt det, som de 100.000 kroner er – selvfølgel­ig gjort synlige som ’ en hjælp til flytning og indskud af ny lejlighed’.

Det stinker langt væk af boligspeku­lation, og det er etisk forkasteli­gt.

Det er paradoksal­t, at bedrageren i sidste ende endte med at blive taget ved næsen, da den lovede lejlighed ikke levede op til kravet om nul overboer, da markisen er støjfølsom.

er dette en kollision mellem SAT HELT PÅ SPIDSEN den forfængeli­ge iscenesætt­else, de poetiske drømme og så på den anden side den iskolde, spekulativ­e mammon.

’ Borgmester Simon Aggesen aner ikke, hvad bladguld er – og det er ikke hans fejl,’ har det lydt fra Marcels læber. Man fornemmer den dybere mening og sarkasmen bag ordene.

aner ikke, hvad bladguld er. For NEJ, SIMON AGGESEN bladguld er ikke penge, man hiver op af lommen. Bladguld er historiebe­varelse, værdighed og poesi.

Der er ingen værdighed over Simon Aggesen, hans ageren og hvidmalede topmoderne nye lejlighede­r.

Må vi se de fine bilag fra flytningen?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark