Ekstra Bladet

Udskældt betonfirma leverede til hospital

- MIKKEL RYRSØ mr@ eb.dk

Da Herlev Hospital i 2014 begyndte udvidelsen af sin servicebyg­ning, skete det blandt andet med beton leveret fra BG Beton i Nordhavn.

Men betonfirma­et i Nordhavn, hvor multimilli­onæren Finn Bach er formand, mistede i 2015 certificer­ingen af sin beton to år tilbage i tid, kunne Ekstra Bladet onsdag fortælle. Dermed lever betonen officielt ikke op til reglerne.

Herlev Hospital vil derfor undersøge servicebyg­ningens fundament, lyder det efter Ekstra Bladets henvendels­e.

’ Der er sat nogle boreprøver i gang, og resultatet af dem kender vi p. t. ikke tidshoriso­nten for,’ oplyser Region Hovedstade­ns Center for Ejendomme i en mail.

Får hjælp udefra

Regionen er ved at afklare, præcis hvordan en undersøgel­se skal udformes.

’ Vi er ved at finde en aktør på markedet, som kan foretage en vurdering af betonens kvalitet, men ved endnu ikke præcis hvordan den vurdering komme til at foregå.’

Vi tænker, at det er rettidig omhu, at vi undersøger den beton, som er leveret fra BG Beton, for at se, om kvaliteten er i orden,’ skriver regionen videre.

Der er ikke konstatere­t problemer med bygningen på nuværende tidspunkt.

Det var Teknologis­k Instituts certificer­ingsorgan Dancert, der certificer­ede BG Beton i Nordhavn fra 2013- 2015, men valgte altså i juni i 2015 at trække sit certifikat og advarede i kraftige vendinger firmaets kunder.

’ Alle, der siden 30. april 2013 har modtaget produkter fra BG Beton A/S, Nordsøvej 15, 2100 København Ø, bør derfor være opmærksomm­e på, at Dancert ikke kan bekræfte, at produktern­e opfylder certificer­ingskraven­e - uanset at produktern­e kan være leveret med henvisning til certifikat hos Dancert,’ lød det i en pressemedd­elelse lagt ud på Dancerts hjemmeside i juni 2015.

 ??  ??
 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? I en ny sidebygnin­g til Herlev Hospital har man fået leveret beton fra skandalera­mte BG Beton i Nordhavn, så nu er Region Hovedstade­n i gang med at tage prøver af fundamente­t.
FOTO: FINN FRANDSEN I en ny sidebygnin­g til Herlev Hospital har man fået leveret beton fra skandalera­mte BG Beton i Nordhavn, så nu er Region Hovedstade­n i gang med at tage prøver af fundamente­t.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark