Ekstra Bladet

Kræver 59 millioner af Uber- chauffører

- PETER JEPPESEN FOTO: JOACHIM ADRIAN pej@eb.dk

Uber- tjenesten var svært upopulær blandt de rigtige taxichauff­ører, der her demonstrer­er mod den unfair konkurrenc­e.

Efter et samarbejde med myndighede­rne i Holland, er det lykkedes Skattemini­steriet at knalde 2400 chauffører for at have betalt for lidt i skat. Konkret er der sendt regninger ud for 59 millioner kroner.

Skattemini­steriet ønsker ikke at oplyse, hvilket selskab der er tale om, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om kørselstje­nesten Uber.

– I denne sag viser det sig, at chauffører­ne i den pågældende tjeneste ikke har forstået, at man skal afregne skat. Det holder jo ikke, siger Morten Bødskov ( S), skattemini­ster.

– Man kan ligeså godt indstille sig på, at hvis man vil være chauffør hos disse tjenester, så er det noget, som skattemynd­ighederne

Chauffører­ne i den pågældende tjeneste har ikke forstået, at man skal afregne skat

holder øje med. Der er ingen smutvej uden om. Og her står det klart, at der bliver slået hårdt ned.

7500 kontroller

Sagerne er tilbage fra 2016 og 2017, og det er ifølge Skattemini­steriet lykkedes er identifice­re folkene gennem oplysninge­r sendt fra Holland.

Her har de danske myndighede­r blandt andet fået navne på chauffører­ne samt nummerplad­er på de brugte biler. I alt er der foretaget 7500 kontroller fordelt på de 2400 personer, og 99 procent af de involvered­e havde ikke betalt.

Det er dog ikke første gang, at Uber- chauffører har fået et rap af skattemynd­ighederne. I 2018 kunne myndighede­rne ligeledes fortælle, at der havde været gevinst i 99 procent af tilfældene hos kørselstje­nesten, der i 2017 meddelte, at tjenesten ville forlade Danmark.

Styrket bevågenhed

Morten Bødskov slår samtidig fast, at deleøkonom­ien har fået øget bevågenhed hos skattemynd­ighederne.

– Helt klart. Vi kommer til at styrke skattekont­rollen med 1000 medarbejde­re frem mod 2023.

– Generelt bliver skattekont­rollen løftet. Det har der været virkelig stort behov for. Men derudover stiller deleøkonom­ien skattemynd­ighederne for nye udfordring­er. Og der er måske tjenester, som skal være bedre til at huske deres medarbejde­re på, at når man arbejder i Danmark, skal man betale skat.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Uber for at høre, hvad tjenesten siger til sagen. Men Uber er ikke vendt tilbage ved deadline.

 ?? SETH WENIG/AP ARKIVFOTO: ?? Glemte skatten
Uber- chauffører har igen fået en hilsen fra skattemynd­ighederne.
SETH WENIG/AP ARKIVFOTO: Glemte skatten Uber- chauffører har igen fået en hilsen fra skattemynd­ighederne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark