Ekstra Bladet

Ny dansk triumf

-

Danske Søren Kragh Andersen trådte helt igennem, da han atter imponerede i cykelsadle­n fredag.

Her leverede Sunwebrytt­eren en imponerend­e enkeltstar­t i World Tourløbet BinckBank Tour, da han ganske enkelt vandt med tiden ni minutter og 59 sekunder.

Sejren til den 26-årige cykelrytte­r fra fynske Strib kom blot dagen efter, at den nu tidligere cykelverde­nsmester Mads Pedersen ( Trek) torsdag slog til i en massespurt og vandt løbets 3. etape.

Mads Pedersen kom fredag i mål med en tid, der var otte sekunder langsommer­e end sin danske kollega. Dermed er det tæt i toppen inden lørdagens sidste etape.

Danskere i top

Løbet slutter med en etape på 185 kilometer, og det bliver lidt af et drama set med danske øjne.

Mads Pedersen topper i førertrøje­n inden etapen, og han har såmænd Søren Kragh Andersen lige i hælene, da fredagens vinder er blot syv sekunder efter i den samlede stilling.

Stefan Küng, der netop har taget VM- bronze i enkeltstar­t, følger efter på tredjeplad­sen, efter at han måtte se sig besejret med seks sekunder fredag af Søren Kragh Andersen.

Danskeren har vist stor form på det seneste. Han vandt som den første dansker længe to etaper i samme Tour de France, da han i årets udgave sejrede på etape 14 og 19.

Det var ikke sket siden Michael Rasmussen i 2007, og fredag viste Kragh Andersen altså atter, at han har fart i benene, da han fyrede en imponerend­e enkeltstar­t af i belgiske Riemst.

Hamrede i mål

Her blev der kørt på en rute på lidt over otte kilometer, og danskeren hamrede i mål med bedste tid og kunne derefter blot iagttage konkurrent­erne, mens han selv velfortjen­t trådte mælkesyren ud af benene på en kondicykel bagefter.

Gårsdagens enkeltstar­t i Riemst var et resultat af, at onsdagens planlagte enkeltstar­t i hollandske Vlissingen, Terneuzen og Sittard blev aflyst på grund af skærpede coronarest­riktioner i Holland efter stigende smittetal.

Ritzau

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Søren Kragh Andersen vandt enkeltstar­ten i Binckbank Tour og er samlet nummer to efter Mads Pedersen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Søren Kragh Andersen vandt enkeltstar­ten i Binckbank Tour og er samlet nummer to efter Mads Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark