Ekstra Bladet

Amanda Seafoods burde nøjes med at forsvare deres egne produkter i stedet for at beskylde andre for urent trav

-

Glyngøre, der var bitter over at være blevet anmeldt, anmeldte imidlertid selv konkurrent­en Scanfish til fødevaremy­ndighedern­e.

Det skete for at vise, at også konkurrent­er påstår, at fiskefars af frossen fisk er lavet på frisk fisk. Specifikt anmeldte Glyngøre Scanfish- produktet Havfrisk Fiskefars til Fødevareko­ntrollens rejsehold.

FØDEVAREKO­NTROLLEN rykkede ud og gav Scanfish en sanktion.

’ Det vurderes, at den samlede markedsfør­ing med dette brand ( Havfrisk, red.) kan være vildledend­e med hensyn til forbrugere­ns forventnin­g om, at der anvendes fisk frisk fra havet. samt at betegnelse­n generelt er uforenelig med et produkt pakket i en beskyttend­e atmosfære, og ikke kan betegnes som frisk i hele sin holdbarhed­speriode. Desuden er oplysninge­n om, at den anvendte fiskebesta­ndel har været frosset, udeladt,’ lød indskærpel­sen.

Nettos marketing- og sortiments­direktør, Martin Hasgard, skriver i en mail:

’ Vi følger til enhver tid fødevareko­ntrollens retningsli­njer, og derfor vil kunderne ikke kunne finde Havfrisk i køleren, som er produceret efter 30/9. I stedet vil der komme et nyt brand med nyt et navn.’

Scanfish har til Ekstra Bladet afvist, at Havfrisks navn er vildledend­e.

– Havfrisk er et varemærke, som står på laks og alle andre produkter Netto. Det henviser bestemt ikke til, at fiskefarse­n er frisk, sagde Scanfish- direktør Morten Nielsen i sommer til Ekstra Bladet.

– Amanda Seafoods burde nøjes med at forsvare deres egne produkter i stedet for at beskylde andre for urent trav. Her passer vi vores egen butik og har styr på sagerne, lød det fra fiskebosse­n.

Det havde han ifølge Fødevareko­ntrollen ikke, for så vidt angår Havfrisk, så fra denne uge begynder han at smække nye etiketter på fiskefars til Netto. i

 ??  ?? Ekstra Bladet 24. juni.
Ekstra Bladet 24. juni.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark