Ekstra Bladet

Jurister: ’ Temmelig voldsomt’

-

Ifølge professor Tim Knudsen er der ingen tvivl om, at Barbara Bertelsen lægger pres på politiet i den konkrete situation.

– Det er temmelig voldsomt at gå til toppen i politiet med det her, og det kan undre, at det er nødvendigt. Der er ingen tvivl om, at hun lægger pres på politiet, siger han.

Professor i forvaltnin­gsret Steen Rønsholt vurderer, at Københavns Politi kan have ageret usagligt ved at prioritere sagen, udelukkend­e fordi anmelderen indtager en stor stilling.

– Det er fint, hvis hun har oplevet nogle ulovlighed­er, men kan være usagligt, hvis man kun sætter ting i bevægelse, fordi hun har indflydels­e og en særlig stilling. For hvad så med de folk, der klager over en sag, men som ikke har særlig indflydels­e eller en høj stilling, siger han.

Særbehandl­ing

Ekstra Bladet har desuden forelagt sagens dokumenter for tre forskellig­e forsvarsad­vokater, som alle tidligere har været anklagere hos politiet.

De vurderer samstemmen­de, at Barbara Bertelsen har fået en usædvanlig god behandling af Københavns Politi.

– Det, at der bliver sat ting i værk på baggrund af hendes opkald, er særbehandl­ing, for det ville de ikke have gjort, hvis det var hr. eller fru Jensen, der havde ringet. Det kan der ikke være to meninger om, siger advokat Jesper Storm Thygesen.

Samme toner lyder der fra forsvarsad­vokat Ulrik Sjølin, der ligeledes har en fortid som anklager.

– Det er formentlig den mest velbehandl­ede sag overhovede­t på daværende tidspunkt i Københavns Politi.

– Hvis det var sådan her, man gjorde hver gang – det kunne man ønske sig – men så havde vi ikke råd til at have et politi, siger forsvarsad­vokat Ulrik Sjølin.

tf

 ??  ?? Uddrag fra politiets rapport om den sag, som Barbara Bertelsens anmeldte 23. juni sidste år.
Uddrag fra politiets rapport om den sag, som Barbara Bertelsens anmeldte 23. juni sidste år.
 ??  ?? Et dokument afslører, at Barbara Bertelsen kontaktede rigspoliti­chefen med bekymring om politiets indsats.
Et dokument afslører, at Barbara Bertelsen kontaktede rigspoliti­chefen med bekymring om politiets indsats.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark