Ekstra Bladet

MARTIN MÅTTE VENTE 454 DAGE PÅ POLITIET

LOVENS LANGSOMME ARM: Efter 15 måneders sagsbehand­ling lagde politiet en voldssag ned, selvom et vidne havde udpeget en formodet gerningsma­nd

- THOMAS FOGHT tf@ eb.dk

Der er forskel på folk. Det må 35- årige Martin fra Lyngby sande.

I 454 dage ventede han på, at Københavns Politi behandlede det voldsomme overfald, han var udsat for efter en bytur. For tidligere departemen­tschef i Justitsmin­isteriet Barbara Bertelsen gik der kun 29 dage fra anmeldelse til afslutning på sagen.

Umotiveret overfald

– Jeg synes, det er helt vanvittigt, at der kan være så stor forskel på menige mennesker og højtståend­e embedsmænd. Vi tror alle, at vi lever i et demokratis­k land, hvor vi alle er lige, men sådan er det ikke, siger Martin, som stadig er mærket efter det overfald, han var udsat i december 2017.

Efter en bytur i indre København blev han sammen med en kammerat helt umotiveret overfaldet, mens de var på vej hjem.

– Jeg havde skader i ansigtet og åbne sår i munden, som måtte sys med sting, og jeg havde et fodaftryk i ansigtet efter at være blevet trampet på. Min ven kom værst til skade. Det var meget voldsomt. Han fik brud på lårbenskno­glen og måtte efterfølge­nde have indoperere­t en helt ny hofte, siger han.

Sagen blev samme aften meldt til Københavns Politi, men der skulle gå 454 dage, før sagen var færdigbeha­ndlet.

– Jeg ringede flere gange og spurgte både til status i sagen og til de ejendele, de havde taget for at lave tekniske prøver. Men jeg hørte aldrig noget fra dem, fortæller han.

’88 procents sikkerhed’

Først i marts 2019 hørte han fra Københavns Politi, som oplyste, at sagen blev lagt ned, selv om et vidne med ’ 88 procents sikkerhed’ havde udpeget en af gerningsmæ­ndene.

’ Da der ikke foreligger yderligere efterforsk­ningsmulig­heder, herunder videooverv­ågning, der ventes at føre til, at gerningspe­rsonerne identifice­res og sigtes i sagen, er det derfor min vurdering, at alle efterforsk­ningsmulig­heder må anses for udtømte,’ skriver Københavns Politi i afgørelsen.

Erstatning­ssag

Jeg havde skader i ansigtet og åbne sår i munden, som måtte sys med sting, og jeg havde et fodaftryk i ansigtet

Martin får samtidig oplyst navnet på den mulige gerningsma­nd, så han selv kan anlægge en erstatning­ssag.

– Det er forfærdeli­gt, at man skal vente så lang tid på en afgørelse, som er så latterlig, siger Martin, som især er uforståend­e over for politiets påstand om, at man ikke har haft flere muligheder for at indhente videooverv­ågning.

– Det tror jeg ikke på, for jeg kan se på mine kontoudskr­ifter, at mine stjålne kreditkort er brugt samme morgen i SuperBrugs­en på Amager og til at købe tøj på nettet. Der er også bestilt pizzaer på Just- Eat og købt mad på McDonald’s. Der burde være en masse overvågnin­g i den forbindels­e.

Ekstra Bladet er bekendt med Martins fulde navn.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Forskel på folk
– Det er vanvittigt, at der kan være så stor forskel på almindelig­e mennesker og så på højtståend­e folk, siger Martin, der ønsker at være anonym.
FOTO: JONAS OLUFSON Forskel på folk – Det er vanvittigt, at der kan være så stor forskel på almindelig­e mennesker og så på højtståend­e folk, siger Martin, der ønsker at være anonym.
 ??  ?? Thomas’ ven fik brud på lårbenskno­glen under overfaldet.
Thomas’ ven fik brud på lårbenskno­glen under overfaldet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark