Ekstra Bladet

ANGREBET MED HÅNDGRANAT OG BAGEFTER FÆNGSLET

46-ÅRIG SÅRET AF SPLINTER: Senere på dagen fandt politiet våben på hans ejendom

- ULRIK BACHMANN JONAS SKOV NIELSEN FOTO: PER RASMUSSEN ulba@ eb.dk; skov@ eb.dk

Et overrasken­de fund af to skydevåben vendte i går eftermidda­g op og ned på det hele, mens en større politistyr­ke efterforsk­ede et angreb med håndgranat tidligere på dagen.

For mens politiet stadig var på jagt efter gerningsmæ­ndene til angrebet med håndgranat­en, der klokken 5.56 eksplodere­de i en ejendom på Mullerupve­j ved Slagelse, så blev offeret – en 46- årig mand – midtpunkt i en helt anden sag.

– Vi har anholdt og sigtet manden. Vi har fundet to skydevåben inde på ejendommen. Ejeren og hans samlever er blevet sigtet for ulovlig våbenbesid­delse, siger vicepoliti­inspektør og efterforsk­ningsleder Lars Krogsgaard fra Midtog Vestsjælla­nds Politi.

Behandlet på hospital

Den 46- årige kom ikke alvorligt til skade ved angrebet. Men han fik granatspli­nter i benet. Derfor blev han kørt til Slagelse Sygehus, hvor lægerne ikke umiddelbar­t kunne udskrive ham.

Ved grundlovsf­orhøret, der sluttede kort før klokken 16.30, blev det 46- årige håndgranat­offer derfor varetægtsf­ængslet in absentia, indtil han er frisk nok til selv at møde op i retten.

– Hans samlever er også fortsat sigtet. Hun blev dog løsladt, oplyser anklager Camilla Kragh fra Midt- og Vestsjælla­nds Politi.

Kvinden løsladt

Anklageren fortæller, at det af sigtelsen fremgår, at de to våben, der blev fundet på ejendommen, er en angrebsrif­fel af typen AK47 samt et oversavet jagtgevær.

– Der er dog fortsat en smule usikkerhed om, hvorvidt det rent faktisk er præcis den type våben, der er fundet. Men der er med sikkerhed tale om et automatvåb­en, siger anklageren.

Navneforbu­d

Grundlovsf­orhøret blev holdt bag lukkede døre, ligesom der blev nedlagt navneforbu­d i sagen. Ekstra Bladet har derfor ikke mulighed for at referere yderligere oplysninge­r om de sigtede.

Der er endnu ingen anholdte for håndgranat- angrebet i går morges.

 ??  ?? Efter braget
Eksplosion­en anrettede betydelige skader på huset, og indenfor dukkede flere våben op.
Efter braget Eksplosion­en anrettede betydelige skader på huset, og indenfor dukkede flere våben op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark