Ekstra Bladet

Hvorfor må de strandede børn ikke få hjælp?

-

Det er sørgeligt at se, hvordan den danske regering den ene gang efter den anden udviser en holdning til udlændinge­politik, som minder mere om Inger Støjbergs ( V), end den ligner den humanistis­ke, ordentlige politik, som man kunne forvente af en socialdemo­kratisk regering.

Det gælder ikke mindst IS- børnene og deres mødre, som rent ud sagt rådner op i al- Hol- lejren.

PET har lavet en rapport om børnenes potentiell­e farlighed og kommer frem til, at børnene er alt for små til at have den slags tendenser, men at de kan ende med at blive radikalise­ret, jo længere de bliver i lejren i Syrien.

Hvad deres mødre angår, må de retsforføl­ges for deres eventuelle forbrydels­er. Andre var måske tvunget med på grund af disse familiers struktur.

Vi ville aldrig tolerere, at danske børn inden for landets grænser blev behandlet sådan. Hvorfor så disse uskyldige børn, hvoraf nogle er etniske danskere, mens andre stammer fra indvandrer­familier og har mørk hud?

Hvis vi behandler børn som forbrydere på grund af deres etniske tilhørsfor­hold og hudfarve eller deres forældres eventuelle forbrydels­er giver det mindelser om noget, jeg helst ikke vil tænke på

Jeg synes, at regeringen skal tage skeen i den anden hånd og begynde at opføre sig som repræsenta­nter for et humanistis­k land, som behandler mennesker i en desperat situation med et mindstemål af grundlægge­nde menneskevæ­rdighed

Charlotte Skov Teglbrænde­rvej 26 Stubbekøbi­ng

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Børn henter vand i al- Hol- lejren.
FOTO: RITZAU SCANPIX Børn henter vand i al- Hol- lejren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark